• 0
 ≫ 

Ako koristite najpopularniju poslovnu mrežu, nova opcija će vas oduševiti

 ≫ 

Career Explorer je od pre nekoliko dana u beta verziji i za sada samo na engleskom jeziku, a funkcionisaće slično u bilo kom internet pretraživaču

  • 0
linkedin

Foto: Unsplash

LinkedIn okupira pažnju iz prikrajka: ova mreža možda nije dobila status kakav bi trebalo, ali joj to verovatno i nije svrha. Tu se upoznaju i nenametljivo svoja iskustva i mišljenja razmenjuju poslovni ljudi.

Ipak, i njima treba dati podstrek s vremena na vreme, pa se tako LinkedIn prilagođava novim trendovima. Prošlog meseca je uveo novu opciju na mreži - story, a sada uvodi alat Career Explorer. To znači da će korisnici moći da pronađu posao preko LinkedIn-a, na osnovu znanja i veština koje poseduju.

Alat bi ujedno trebalo da korisnicima daje neke smernice kako da unaprede svoje veštine, a sve kako bi se pretraga poslova suzila. Career Explorer je od pre nekoliko dana u beta verziji i za sada samo na engleskom jeziku, a funkcionisaće slično u bilo kom internet pretraživaču.

Pored toga, LinkedIn pokreće novi portal posvećen usavršavanju digitalnih veština, a uvodi i diskretnu promenu ramova oko profilnih fotografija, koji će sugerisati da li tražite posao ili zapošljavate. I tu nije kraj, ova poslovna mreža uvodi i alate za bolju pripremu pred intervju.

S obzirom na popularnost kod poslovnih ljudi, LinkedIn je do sada već formirao sopstvenu bazu podataka, na koju se oslanja, a sve kako bi mapirao neke karijerne puteve kojima su ljudi krenuli. To ukršta s podacima koje trenutno ima, a koji se odnose na poslove za kojima vlada velika potražnja.

Opcija Career Explorer bi najviše trebalo da koristi onima koji razmišljaju o promeni karijere, ili u slučaju da nema poslova u određenom polju, u datom momentu.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>