• 0
 ≫ 

Slack odlazi u ruke ovog giganta i to za 28 milijardi $: Kako ćete komunicirati na poslu ubuduće?

 ≫ 

*Slack je bio omiljena platforma za komunikaciju u mnogim firmama *Majkrosoft predstavlja pretnju i za glavne proizvode Salesforce-a

  • 0
slack

Foto: Unsplash

Pionir u svetu cloud softvera, Salesforce, kupuje platformu Slack za 27,7 milijardi dolara, a cilj je da se dve kompanije takmiče sa dugogodišnjom tehnološkom silom Majkrosoft, u želji da je nadmaše.

Kupovina, najavljena juče, ubedljivo je najveća u 21-godišnjoj istoriji Salesforce-a. Kompanija iz San Franciska bila je jedna od prvih koja je počela da prodaje softver kao pretplatničku uslugu, koja se može koristiti na bilo kom uređaju povezanom na internet, umesto "glomaznijeg" procesa instaliranja programa na pojedinačni računar.

Osnivač i izvršni direktor kompanije, Mark Beniof, pozdravio je koncept "računarstva u oblaku" (cloud computing), kao talas budućnosti koji je u početku bio potcenjen. Ali, softver kao usluga postao je industrijski standard koji se pretvorio u "zlato" za dugogodišnje proizvođače softvera.

Majkrosoft je razvio svoj uspešan paket usluga na mreži, poznat pod nazivom Office 365, koji uključuje servis za ćaskanje Teams, a on opet podrazumeva slične/iste funkcije kao i Slack-ova šest godina stara aplikacija.

Slack je u julu podneo žalbu Evropskoj uniji optužujući Majkrosoft da je nezakonito povezao Teams u Office 365, tako da kupci koji, možda više vole Slack, ne mogu da ukinu ovaj servis iz Office paketa.

Majkrosoft takođe predstavlja pretnju za glavne proizvode Salesforce-a, niz alata koji pomažu drugim kompanijama da upravljaju odnosima sa kupcima. Salesforce se poslednjih godina oprobao u raznim poljima, uglavnom kroz niz akvizicija. Prošle godine, kompanija je kupila Tableau Software za 15,7 milijardi dolara.

Takođe su bili među kompanijama koje su licitirale za kupovinu LinkedIn-a 2016. godine, pre nego što je ovu mrežu kupio Majkrosoft. S druge strane, Slack nije toliko popularan među investitorima, iako kompanije i vladine agencije, u potrazi za boljim alternativama od mejlova, sve više koriste njegovu uslugu, javno pokrenutu 2014.

Pre nego što su se vesti o potencijalnom dogovoru sa Salesforce-om pojavile prošle nedelje, Slack-ove akcije još uvek su se kretale oko početne cene od 26 dolara, kada je kompanija pre skoro 18 meseci izašla na berzu.

Video: 5G expert on how technology will change the future

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>