• 0
 ≫ 

Snowflake je održala lekciju svima koji bi da budu uspešni: Njen šef sada je među najplaćenijim

 ≫ 

Kako se postaje najplaćeniji šef? Iskustvo, i malo sreće

  • 0
Snowflake kompanija logo

Foto: Shutterstock

Generalni direktor kompanije Snowflake, sada ubira 108 miliona dolara mesečno.

Veteran iz Silicijumske doline Frank Slootman pridružio se kompaniji prošle godine, a kompanija je saopštila da su se njeni prihodi u trećem kvartalu više nego udvostručili u odnosu na godinu dana ranije, a akcije su joj porasle za 223% od prvog IPO 15. septembra.

To je pomoglo da izvršni direktor Slootman postane jedan od najbolje plaćenih tehnoloških rukovodilaca. Paket kompenzacije koji je dobio pridruživanjem Pahuljici u aprilu 2019. dodeljuje mu paket akcija svakog meseca, tokom četiri godine, a koje sada vrede više od 108 miliona dolara, ili oko 1,3 milijarde dolara godišnje.

Njegova plata uključuje više od 13,7 miliona akcija sa udarnom cenom od 8,88 dolara. Takođe prima 375.000 dolara godišnje osnovne zarade, koja može biti veća u zavisnosti od učinka firme.

Jednom kada se kompletni paket akcija isplati početkom 2023. godine, na osnovu najnovije cene akcija vredelo bi oko 5,2 milijarde dolara. Akcije Pahuljica skočile su nedavno od 14% na 387,70 dolara.

Snowflake, kompanija koja se bavi čuvanjem i upravljanjem podacima izašla je na berzu ove jeseni.

Pomalo neočekivano, i ona je ušla u ludu fazu tehnoloških inicijalnih javnih ponuda (IPO). Trgovina deonicama Snowflaka započela je na više nego dvostruko većem nivou od njihove očekivane cene, a zatim su zabeležile i dodatan rast u prvim satima trgovanja, potvrđujući neobuzdan apetit Volstrita za brzorastućim kompanijama.

Izlazak na berzu, koji je popularnu Pahuljicu (Snowflake) procenio na 70,4 milijarde dolara vrednosti, bio je najveći do sada ove godine i najveći ikada za proizvođače softvera. To je ujedno bio i željno očekivani dan isplate za investitore rizičnog kapitala kompanije Snowflake, koji su pre samo sedam meseci procenili ovaj startap na 12,4 milijarde dolara.

Video: Šta znači pacov u kineskom restoranu? Sanitarnu inspekciju, milionsku kaznu i katanac na vratima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>