• 0

ITHS učestvuje u internacionalnom projektu "SpeakER"

Upotreba Escape Room-a u nastavi stranih jezika je novina u srednjoškolskom obrazovanju, pa je Srednja škola za informacione tehnologije  jedna od retkih škola koje planiraju korišćenje istih u budućnosti

  • 0
Speaker

Foto: Speaker

Srednja škola za informacione tehnologije čini sve da bi svojim učenicima omogućila kvalitetno obrazovanje, ali i pružila podsticaj za lični razvoj. U skladu sa tim, škola učestvuje u nekoliko kreativnih projekata u okviru Erazmus+ programa na kojima će učenici moći da razviju kreativnost, različite veštine, ali i da unaprede svoje obrazovanje.

Jedan od projekata na koji je škola posebno ponosna je „SpeakER”, projekat u kojem učestvuje zajedno sa  partnerima Francuskom, Belgijom, Rumunijom, Španijom i Grčkom.

Erasmus+ je međunarodni program Evropske komisije čiji su ciljevi obrazovanje, obuka i mobilnost mladih, kao i sklapanje saradnje sa institucijama i organizacijama iz oblasti obrazovanja mladih i sporta. Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS dobila je priliku da postane deo međunarodnih projekata, gde će zajedno sa školama iz evropskih zemalja značajno doprineti razvoju obrazovanja i tehnološke pismenosti u Srbiji.

Cilj ovog projekta je podsticanje višejezičnosti i raznolikosti u EU kroz Escape Room kurseve jezika. Ove igre će se sastojati od scenarija u kojima će učenici razvijati veštinu čitanja, pisanja, slušanja i govora na stranom jeziku.

Upotreba Escape Room-a u nastavi stranih jezika je novina u srednjoškolskom obrazovanju, pa je Srednja škola za informacione tehnologije  jedna od retkih škola koje planiraju korišćenje istih u budućnosti, u cilju razvijanja kreativnosti I lakšeg usvajanja gradiva kod učenika.

Tokom perioda od dve godine u projektu će učestvovati nastavnici engleskog jezika zajedno sa učenicima, a u zavisnosti od epidemiološke situacije, sprovodiće se  brojni internacionalni sastanci u zemljama partnera.

ITHS će imati zadovoljstvo da ugosti strane partnere u toku trajanja projekta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>