• 5

Procurilo: Šef Tvitera se obratio radnicima, kaže da je Tramp samo početak

"Ovo će biti puno veća akcija..."

  • 5
Donald Tramp tviter

Foto: Tanjug/AP

 

Osnivač Tvitera Džek Dorsi rekao je da se pokušaji te društvene mreže da suzbije sadržaj u kojem se poziva na nasilje neće stati na blokadi profila predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, čije je profil prošlog petka trajno suspendovan.

 

Ljudi koji stoje iza Projekta Veritas, projekta koji se bavi raskrinkavanjem predrasuda u medijima, objavili su snimak sa sastanka u Tviteru tokom kojeg je Dorsi izjavio spomenuto. Vertias je rekao da im je snimku dostavio izvor iz Tvitera.

Podsetimo, najveće društvene mreže i srodne im platforme poput Facebooka, YouTubea, Instagrama, Snapchata, Twitcha te Twittera blokirale su Trampove profile nakon što su njegovi pristalice upale na Kongres SAD-a te ga nakratko zauzeli. Pet osoba izgubilo je život tokom tog juriša na zgradu Kongresa. Tramp je kasnije svoje pristalice pozvao da odu do Kongresa nije osudio napad već je zaobilaznim rečnikom čak i pohvalio svoje pristalice.

Tviter nije doveo u pitanje verodostojnost snimka, ali je rekao da on sadržava gotovo pa isti sadržaj koji je Dorsi na toj mreži objavio već ranije, a o čemu smo već pisali: "Reči koje se mogu čuti u videu izrečene su pred 5.400 radnika i gotovo su identične onima koje je Dorsi nedavno objavio, kada je govorio o kontekstu naših napora da zaštitimo instituciju rasprave na našoj platformi", rekao je portparol kompanije.

Čelnik Tvitera na sastanku rekao je sledeće: "Slobodno se izražavajte na bilo koji način. Planiramo da napravimo sve što sam napisao u belešci, ali to će potrajati. Hteo bih, međutim, dodati još jednu stvar - trenutno smo usredsređeni na jedan profil. Alio, ovo će biti puno veća akcija od samo jednog profila... Ne mislim da će ovo skoro da nestane..."

Džek Dorsi, rekao je da je suspendovanje Trampovog naloga bila dobra odluka, ali i "opasna". Stvari definitivno nisu crno-bele, te je Dorsi u svom tvitu naveo i da "ne slavi, niti je ponosan na činjenicu da je Tviter ugasio nalog Donalda Trampa", a čak ga je i tagovao, iako je nalog ugašen.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    16. januar 2021 | 00:06

    Dovoljno je uporediti rezultate pretrage vezane za npr. Americke izbore sa mejnstream pretrazivaca, sa rezultatima pretrage sa nezavisnih i manjih pretrazivaca, i odmah ce biti jasno koliko recimo Google steže slobodu govora

  • Тодорић

    16. januar 2021 | 08:03

    Па погасите сви налоге,и банкрот Твитер.Ништа лакше!

  • Ribar

    16. januar 2021 | 06:09

    Sve bi ih suspendovao,i pokazao demokratiju....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>