• 3

Ljudi masovno brišu WhatsApp, koji zbog toga sada odlaže najavljene promene. Ima li im spasa?

Prvobitni rok za uvođenje novih pravila bio je 8. februar, ali po svemu sudeći, to se neće desiti pre 15. maja

  • 3
WhatsApp

Foto: Unsplash

Ovih dana naširoko se polemiše o aplikaciji WhatsApp, i o njenim novim, strožim uslovima poslovanja, tj. korišćenja, koje je naišlo na osudu.

Naime, rok za promenu pravila - koja se odnose na pristup broju telefona i lokacije korisnika - bio je 8. februar, ali je kompanija objavila da promene odlaže za tri meseca.

Ova odluka usledila je nakon što su mnogi korisnici izbrisali aplikaciju, iz straha da bi WhatsApp mogao da deli njihove podatke sa Fejsbukom, svojom matičnom kompanijom.

Više od pola miliona Amerikanaca preuzelo je aplikaciju Telegram, takođe je sve popularniji Signal, koji je pomenuo i milijarder Ilon Mask na svom Tviter profilu.

Dakle, sada je već izvesno da WhatsApp neće uvoditi promene pre 15. maja, ali ostaje da se vidi može li to da utiče na mišljenje korisnika, i kakvog smisla ima odlaganje?

 

 

Rojters piše da na taj način američka platforma želi da spreči masovni prelazak na konkurentne kompanije, a WhatsApp je, takođe, izvestio da ažuriranje neće uticati na deljenje više podataka s Fejsbukom.

Kako su istakli, promene su više usmerene na na pomoć drugim firmama da bolje komuniciraju s klijentima preko te platforme. U saopštenju na blogu su istakli: "Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo da objasnimo naše principe i činjenice".

Razgovori i prepiska na WhatsApp-u, kao i lokacija i imenik, trebalo bi da ostanu šifrovani, tako da ni Fejsbuk ni WhatsApp ne mogu da koriste privatne informacije.

I naši građani su u velikom broju počeli da se okreću alternativnim aplikacijama, među kojima je i pomenuti Signal.

Video: Na prodaju dva predsednička automobila, ko li će da iskešira ovu sumu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smesno

    16. januar 2021 | 11:32

    Sta se plasite misevi?!Koristite internet?Imate nalog na drustvenim mrezama?!Gmail?Praceni ste i bez WhatsAppa.Praceni ste i od strane isp-a (internet service provider).

  • Realno

    16. januar 2021 | 11:45

    Nemam šta da krijem, i ne pada mi na pamet da brišem aplikaciju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>