• 0

LG se nije snašao: Gasi poslovanje sa telefonima

Nema partnera koji bi uložili i spasili filijalu

  • 0
LG Rollable, ekran na rolanje

Printscreen: YouTube/SlashGear

Kada vaše preduzeće posluje sa neto gubitkom poslednjih šest godina, malo je načina da ostanete na površini. U slučaju LG Mobile, najizgledniji scenario je gašenje dela posla.

Izveštaji kompanije ukazuje da LGgasi svoju mobilnu diviziju. Iako je LG pokušao da posustalo poslovanje proda drugim kompanijama, ti planovi su propali i The Korea Times sada izveštava da LG u potpunosti gasi poslovanje sa telefonima.

Prema izveštaju, LG je pregovarao o potencijalnoj prodaji sa nekoliko kompanija, ali nije uspeo da dođe do dogovora. Kompanija je pokušala i sa prodajom samo nekih delova svog poslovanja, ali ništa od toga nije sprovedeno u delo. Krajnje rešenje je bilo da se poslovanje u potpunosti ugasi.

LG se zasada nije oglasio povodom mogućeg gašenja kompanijinog poslovanja sa telefonima, a izvori tvrde da će zvanična objava kompanije uslediti 5. aprila tokom sastanka sa članovima odbora.

Južnokorejska kompanije je godinama bila u gubitku u ovom segmentu. LG očigleno nije uspeo da se snađe na smartfon tržištu.

Video: CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>