• 0

Traže da Epl ne prati korisnike preko iOS-a: Nemačka pokrenula istragu

Jedna od žalbi potekla od udruženja industrije oglašivača i medija, i imala je za cilj da se ograniči Eplovo praćenje korisnika putem uvođenja njegovog iOS 14.5 operativnog sistema

  • 0
Epl, JPMorgan, Banka Amerike

Foto: Tanjug/AP

Nemački antimonopolski regulator saopštio je da je pokrenuo istragu o tome da li Epl zloupotrebljava svoj dominantan položaj na tržištu, nakon sličnih što je poveo slične postipke protiv američkih tehnoloških divova Fejsbuka, Amazona i Gugla.

Pozivajući se na nova pravila u zakonu o zaštiti konkurencije, usmerena naročito na velike digitalne kompanije, nemačka Savezna kancelarija za borbu protiv kartela (FCO) je navela da će u prvoj fazi procenjivati da li Epl ima „najveći značaj širom tržišta“.

"Na osnovu tog početnog postupka, (FCO) namerava da detaljnije proceni konkretne Eplove prakse u eventualnom daljem postupku. S tim u vezi, nadležni organ je primio različite žalbe koje se odnose na potencijalno antikonkurentske prakse", navedeo je u saopštenju FCO, prenosi Rojters.

Dalje dodaje da je jedna od žalbi potekla od udruženja industrije oglašivača i medija, i da je imala za cilj da se ograniči Eplovo praćenje korisnika putem uvođenja njegovog iOS 14.5 operativnog sistema.

Jedan od portparola Epla je ovim povodom rekao da se raduju što će razgovarati sa FCO o pristupu tržištu i da će "voditi otvoren dijalog o bilo čemu što izaziva njihovu zabrinutost“.

Video: Pčela influenserka apelovala na upotrebu pesticida: Proglašene smo najvažnijim bićima na planeti!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>