• 0

Srpski “Joberty” prvi među 750 najboljih svetskih startapova: Osvojio nagradu od 4.000 dolara

"Joberty Technologies" osvojio je nagradu za najbolji u kategoriji Marketing Technology

  • 0
startap, takmičenje, Dubai

Foto: Promo

Na upravo završenom takmičenju "Supernova izazov", na Gitex Future Stars u Dubaiju, najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog Istoka, Severne Afrike i Južne Azije, startap iz Srbije - "Joberty Technologies" osvojio je nagradu za najbolji u kategoriji Marketing Technology.

Nakon vesti da su se već prvog dana otvaranja Gitex-a, najvećeg tehnološkog događaja u svetu u okviru koga se održava Gitex Future Stars, čak tri startapa iz Srbije - "Joberty Technologies", "Kredium" i "Deap Blue Sea" - plasirala u polufinale takmičenja "Supernova izazov" na Gitex Future Stars 2021, stiglo je još veće iznenađenje.

"Joberty Technologies" je pobedio u konkurenciji od preko 750 najboljih startapova iz celog sveta i osvojio nagradu od 4 000 dolara.

- Izuzetno nam je drago što smo predstavili Srbiju na pravi način, naš rezultat iskoristićemo i da pomognemo našoj IT zajednici, jer je upravo IT zajednica ona koja je odredila naš uspeh - izjavili su predstavnici Joberty-ja Đorđe Vuković, direktor prodaje i Nikola MIjailović, CEO i osnivač.

"Joberty" je platforma za zapošljavanje u IT industiji koja povezuje programere koji traže posao sa tehnološkim kompanijama koje zaposljavaju te profile. Umrežavaju 30 000 IT profesionalaca i preko 600 kompanija, a procenjena vrednost kompanije je 3.3 miliona dolara. Svoju šansu na GITEX-u vide u činjenici da je Dubai najavio uvođenje 100 000 zlatnih viza za programere širom sveta u narednih 5 godina, što smatraju velikim potencijalnim tržištem za njihovu kompaniju.

- Pored kontakta sa investitorima i VC fondovima, veoma nam je važno i upoznavanje sa startapovima i tehnološkim kompanijama iz drugih zemalja i razmena iskustva sa njima, što nam sve učešće na GITEX-u omogućava - istakao je Nikola Mijailović osnivač i CEO "Joberty Technologies".

Vlada Republike Srbije prvi put je predstavila izabrane startapove iz naše zemlje na "GITEX Future Stars 2021", koji se održava u okviru GITEX konferencije.

- Imajući u vidu da na ovom globalnom događaju svoje ućešće već tradicionalno potvrđuju najveće svetske IT kompanije, investicioni fondovi i investitori, kao i više od 750 startapova iz 75 država koji su se predstavili pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja, nastup srpskih kompanija na GITEX-u i GITEX FUTURE STARS smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene i jako smo ponosni na izuzetan rezultat koji je postignut. Čestitamo Joberty-ju na osvajanju nagrade i verujem da će im učešće na ovoj konferenciji i današnja nagrada biti prvi korak u osvajanju globalne scene - istakla je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade i zamenica Generalne komesarke Srbije za Expo Dubai 2020.

U trci za glavnu nagradu, iz Srbije su učestvovali i startapovi koji su prošli u polufinale takmičenja: "“Deep Blue Sea Studio" koji je kreirao inovativni softver IdeaBuddy, koji vam pomaže da ideju pretvorite u biznis i "Kredium", prvi digitalin broker u Srbiji.

Pored njih predstavili su se i "White Lemur", biotehnološka kompanija za razvoj inovativnih materjala na bazi prirodnih proizvoda i gljiva, čiji proizvod - biosporin može zauvek da nas oslobodi štetnog dejstva stiropora na životnu sredninu, čija je savršena zamena. "Stock Studio" je predstavio softversko rešenje koje objedinjuje jedinstveni alat za profesionalne fotografe i videografe, dok je startap "VLDAM", predstavio automatsku trgovinu kriptovalutama.

Srbija se na GITEX-u predstavila pod brendom Srbija stvara tehnologiju/Serbia creates tech, u okviru šireg predstavljanja zemlje na "Expo 2020 Dubai" a pored startapova, na konferenciji učestvuje i 11 odabranih kompanija i institucija: Državni data centar, Biosens Institut, Institut za veštačku inteligenciju i osam IT kompanija.

- Ovo je prvi put da Srbija na strateški i organizovan način učestvuje na najvećem tehnološkom događaju i to istovremeno i usklađeno sa nastupom na EXPO 2020 Dubai. GITEX okuplja globalne lidere visoko tehnološke industrije, startapove i inovatore koji menjaju svet i zbog toga predstavlja veliku šansu za Srbiju da prikaže celom svetu svoje inovacije na polju digitalne tehnologije i stručnjake koji stoje rame uz rame sa stručnjacima iz najrazvijenijih zemalja sveta. Srbija će svojom tehnologijom osvojiti Bliski istok - ističe Ilić.

Podršku nastupu Srbije na GITEX-u pružaju Kabinet Predsednice Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna Agencija Srbije, koja će svakodnevno prezentovati prednosti i šanse za investiranje u našu zemlju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>