• 1

Fejsbuk je prošlost: Novo ime kompanije je Meta

Društvena mreža, međutim, neće menjati naziv

  • 1
Mark Zuckerberg, Mark Zakerberg

Mark Zakerberg / Foto: Tanjug/AP

Kompanija Fejsbuk je promenila ime u Meta, ali će najpopularnija društvena mreža, ipak, zadržati dosadašnje ime, dok inostrani mediji prenose ovu informaciju kao deo velikog "rebrendiranja".

Izvršni direktor, Mark Zakerberg, predstavio je niz novih koncepata namenjenih metaverzumu. Najavio je i da će kompanija promeniti ime u Meta. Društvena mreža će i dalje zadržati svoje popularno ime, te će Meta od sada biti vlasnica tri gigantska brenda, a to su Fejsbuk, Instagram i WhatsApp.

"Rebrendiranje" bi moglo biti deo pokušaja da se spasi reputacija Fejsbuka, te da se kompanija distancira od brojnih skandala koji su se događali u poslednje vreme. Takođe, moguće je da će Zakerberg dobiti novu titulu.

- Znam da će neki ljudi reći da ovo nije vreme za fokusiranje na budućnost, i želim da naglasim da postoje važna pitanja na kojima bi trebalo raditi. Uvek će ih i biti - rekao je Zakerberg tokom konferencije kompanije o virtuelnoj i proširenoj stvarnosti.

- Nisam siguran da će za mnoge ljude ikada biti dobro vreme da se usredsrede na budućnost. Ali. takođe znam da ima i mnogo vas koji se osećate isto kao i ja - rekao je i dodao: "Živimo za ono što gradimo. Iako grešimo, nastavljamo da učimo i gradimo i idemo napred".

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    1. novembar 2021 | 08:17

    To su trebali mnogo ranije da urade, besmisleno je da im se cela kompanija zove po jednoj od njihovih društvenih mreža

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>