• 0

Comtrade 360 na najvećem sajmu u Dubaiju: "Strateški važno učešće kompanija iz zemlje i regiona"

Umrežavanje i povezivanje sa aktuelnim i potencijalnim partnerima biće najvažniji deo našeg prisustva na Svetskom sajmu u Dubaiju - kažu nam u kompaniji

  • 0

Svetski sajam u Dubaiju Ekspo 2020, prilika je za kompanije i privrednike iz regiona da sklope poslovne ugovore, ostvare kontakte i pokažu svoje proizvode.

Predstavljanje kompanija iz različitih delatnosti značajno je za plasiranje na svetskom tržištu.

Primera radi, samo tokom jedne izložbe prethodnih nedelja, predstavilo se 158 privrednika i 77 kompanija iz Srbije, koje su ostvarile preko 2000 kontakata, od kojih je 275 iskorišćeno za potencijanu saradnju, sklopljeno je pet poslovnih ugovora i oko deset predugovora za poslove koji će biti realizovani u narednom periodu. Firme očekuju ugovore koji su pojedinačno vredni od 10.000 do tri miliona evra.

Na Ekspo sajmu, koja je jedna od najvećih svetskih konferencija, učešće će imati i kompanija Comtrade 360 kao jedna od kompanija u okviru Comtrade grupacije koja se bavi upravljanjem i zaštitom podataka, korišćenjem veštačke inteligencije.

Comtrade 360 kompanije je trenutno lociranja u Sloveniji pa će se u okviru EXPO konferencije naći na slovenačkom paviljonu. Osim Slovenije, Comtrade 360 ima kancelarije u Srbiji i Bosni, kao i u Americi, a nedavno su najavili i otvaranje nove kancelarije u Dablinu, koja će biti predstavništvo ove firme.

U tome je i veći značaj učešća na Svetskom sajmu u Dubaiju jer kompanija ima iskustvo poslovanja u različitim zemljama.

Prvobitni fokus ovog biznisa je bio na istraživanju i razvoju backup proizvoda, a kasnije tokom saradnje sa HPE-om i nekoliko drugih globalnih tehnoloških giganata, proširili su ekspertizu na sajber bezbednost, usluge cloud razvoja, DevOps, monitoring, AI i mašinsko učenje.

Razgovarali smo sa Peterom Hriberšekom, koji je Vice President of Operations kompanije. On nam je objasnio šta će kompanija koja posluje na tržištu pružanja softverskih usluga preko 25 godina da predstavlja, ali i koliki je značaj umrežavanja zemalja sa ovih prostora na takvom tržištu, odnosno, da li je to prilika za nova dalja tržišta.

- U decembru ćemo učestvovati na Svetskom sajmu u Dubaiju, što je za nas najvažniji događaj ove godine, u okviru paviljona Slovenije. Ovaj događaj za nas ima strateški značaj, zato što predstavlja jedinstvenu priliku za tehnološke kompanije sa različitih lokacija širom sveta da se povežu i formiraju buduća partnerstva. Iz tog razloga, umrežavanje i povezivanje sa potencijalnim partnerima biće najvažniji deo našeg prisustva na Svetskom sajmu u Dubaiju - kaže naš sagovornik.

- Naši istraživački i razvojni kampusi se nalaze u Sloveniji (Ljubljana, Maribor, Nova Gorica), Srbiji (Beograd, Kragujevac, Čačak) i Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Mostar), a takođe imamo kancelarije u Irskoj i Bostonu.

- Prisustvom na Dubai EXPO konferenciji, nameravamo da potencijalnim novim zaposlenima pokažemo ko smo, sa kim sarađujemo i na kojim zanimljivim i izazovnim projektima radimo. Tokom našeg prisustva na Svetskom sajmu, bićemo domaćini dva događaja na kojima ćemo predstaviti našu uspešnu saradnju sa CERN openlab-om. Istakao bih da od 2014. godine, kao pridruženi član CERN open lab-a, i kao jedna od 12 svetskih kompanija koje su se našle na ovoj listi ( pored Google-a, IBM-a, Intela, Oracle), uspešno sarađujemo na razvoju zajedničkog projekta EOS, kaže Hriberšek koji dodaje da je veoma ponosan na njihovu istraživačku laboratoriju, fokusiranu na rešenja veštačke inteligencije.

U drugoj prezentaciji tokom Svetskog sajma, njihov stručnjak za istraživanje i veštačku inteligenciju će govoriti o tehnikama detekcije anomalija u savremenim data centrima.

- Radujemo se susretu, daljim razgovorima i mogućim partnerstvima sa svima koji prisustvuju sajmu od 5. do 11. decembra u Slovenačkom paviljonu – ističu iz kompanije Comtrade 360.

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>