• 1
 ≫ 

Jedinstvena stolica na svetu i proizvod koji košta 4.000 dolara: Za ove proizvode iz Srbije su najviše pitali

 ≫ 

Pitali smo šta najviše privlači pažnju stranaca na najvećoj Svetskoj izložbi

  • 1
expo dubai, Ono bike i VR stolica

Foto: Expo, Paviljon Srbije, Telegraf.rs

Inovacije iz Srbije izdvojile su se u Dubaiju u konkurenciji od 200 paviljona. Samo na našem može da se isproba jedinstvena u svetu, viar stolica. Pored nje, najinteresantniji posetiocima je i električni bicikl.

- To je proizvod naše kompanije Ono bike. I najinteresantniji je eksponat na našem pavijonu. Koristi se u dostavi već, a cena se kreće od 4.000 do 11.000 dolara - kaže za Telegraf Biznis Ivan Paetksa.

Reč je o jedinstveno dizajniranim električnim biciklama visokih performansi, ručno izrađenih korišćenjem najkvalitetnijih materijala i biciklističkih komponenti.

Prvi prototip bicikla razvijao se skoro dvanaest meseci, a danas Ono Bikes je prepoznat na svetskom tržištu i radi na novim projekatima koji se bave rešavanjem problema urbanog transporta.

Dodatno, koncept električnog bicikla se sve više nameće kao najkvalitetnije rešenje problema urbane mobilnosti i zagađenja gradova. Inače, njihov Archont je britanski BBC proglasio za najlepši na svetu 2016. godine.

Nemanja Milosavljević iz kompanije Viar meko kaže za naš portal da njihova stolica sprečava pad, mučnine, ali je i finansijski prihvatljiva.

- To je uređaj koji smo napravili da bismo smanjili mučninu ljudima tokom upotrebe virtuelne realnosti. Čitava ideja je u neurološkom triku, koji uspeva da zavara mozak da blagi osećaj kretanja bude dovoljan da prevaziđe osećaj mučnine - kaže nam on.

Naš uređaj omugćava vam da upravljate uz pomoć uređaja, odnosno da ne morate da se krećete.

Još jedna srpska tehnologija korišćena je između ostalog i u novom Matriksu, o tome čitajte u našem posebnom tekstu.

Video: Izokinetička stolica najbolji tretman za očuvanje zglobova, probali su je i naši košarkaši

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>