• 0

IBM se širi: Srpski startap za sedam nedelja napravio novu aplikaciju

IBM Client Engineering podstiče inovacije u regionu, pružajući unapređeno korisničko iskustvo fokusirano na zajedničkom radu, tehničkoj reputaciji i brzini

  • 0
startup, start-up, start up, rayvoj, uspeh, posao, racunari, kompjuteri, programeri, programiranje

Foto: Pixabay

IMB je danas objavio da proširuje svoj Client Engineering tim u regionu Centralne i Istočne Evrope (CEE) namenjen klijentima i poslovnim partnerima. Sedište ovog tima je u Pragu, Varšavi i Moskvi, a cilj mu je da podstakne inovacije u regionu pružajući korisnicima unapređeno iskustvo fokusirano na zajedničkom radu, tehničkoj reputaciji i brzini.

IBM Client Engineering čine timovi dizajnera, programera, arhitekata softverskih rešenja, analitičara podataka, stručnjaka za bezbednost, stručnjaka za razvoj i mnogih drugih. Oni zajedno sa klijentima rade na implementaciji IBM tehnologija i usluga (IBM Technologies and Services) rešavajući izuzetno brzo kritične poslovne izazove – i pre samog potpisivanja ugovora.

Srpski tehnološki startap Flamel.AI je za samo sedam nedelja uz saradnju sa IBM timom napravio veb aplikaciju za role-playing igre, aplikaciju pokreće veštačka inteligencija (AI). Ova aplikacija omogućava igračima bolji doživljaj ostavljajući im više prostora za igru, jer zahteva i do 75% manje priprema, zahvaljujući IBM Cloud i IBM Watson rešenjima.

„IBM Client Engineering predstavlja jedinstveni okvir koji stavlja inovacije u središte preduzeća i omogućava brze i obimne inovacije. Oni na taj način stvaraju preduzetničko okruženje za postizanje rezultata brže nego što bi to inače bilo moguće. U osnovi se radi o pružanju poslovne vrednosti našim klijentima, dok im istovremeno pomažemo da uvedu prikupljene informacije u svoje radne tokove“, kaže generalni direktor IBM-a za Centralnu i Istočnu Evropu Volfgang Vend.

COVID-19 je promenio čitavo radno okruženje u kojem organizacije širom sveta posluju. Klijenti i zaposleni su postali vezani za kuće, poremećeni su lanci snabdevanja i čitave industrijske grane. Organizacije su morale da preispitaju svoje postojeće poslovne modele, ubrzaju uvođenje digitalizacije i tehnologija kao što su veštačka inteligencija (AI), hibridni cloud i daju prioritet bezbednosti da bi preživele i izašle jače.

IBM Client Engineering je tokom pandemije zabeležio značajan rast sa skoro 300 angažmana u 2020. na preko 2500 u 2021. jer su preduzeća morala da se virtuelno povežu, da brže donose odluke u vremenski osetljivim situacijama kako bi brzo odgovorili na smetnje i fokusirali se na rezultate.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>