• 2
 ≫ 

Meta je najveći gubitaš na berzi ovih dana? Akcije naglo pale posle odluke suda u Moskvi

 ≫ 

Volstrit se oporavio u proteklih nekoliko dana i zahvaljujući nadi ulagača u pozitivan ishod pregovora između zaraćenih zemalja, ali se onda neizvesnost na tržištu nastavila

  • 2
Mark Zakerberg, Meta

Mark Zakerberg / Foto: Printscreen: Facebook/Meta

Ovih dana je bilo burno na američkim berzama, a cene akcija sinoć su pale nakon četiri dana rasta.

To toga je došlo jer su investitore pokolebali oštriji komentari šefa FED-a, Džeroma Pauela, o inflaciji i kamatnim stopama.

Osim što su oslabili indeksi, kao što su Dow Jones, Nasdaq i S&P 500, istakao se i "najveći gubitaš" među kompanijama koje se svrstavaju u 500 najvećih u SAD. Inače, prošle nedelje su sva tri indeksa zabeležila najveći sedmični rast, još od novembra 2020. godine.

Takođe, Volstrit se oporavio u proteklih nekoliko dana i zahvaljujući nadi ulagača u pozitivan ishod pregovora između zaraćenih zemalja - Rusije i Ukrajine, ali kako se čini da dogovor još nije na vidiku - finansijsko tržište biva poljuljanije i neizvesnije.

Tako je vrednost akcije Mete, matične kompanije Fejsbuka, pala više od dva odsto, nakon što je sud u Moskvi proglasio Fejsbuk "ekstremističkom organizacijom" i zabranio mu rad u zemlji.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>