• 2
 ≫ 

Amazon je na intervjuu za posao dao ljudima ovaj zadatak: Možete li vi da ga rešite?

 ≫ 

Ako je verovati internetu, ne morate uvek samo da budete spremni da odgovorite poslodavcu na pitanja o svojom poslednjem najvećem uspehu, najvećoj grešci, ili o tome gde vidite sebe za pet godina

  • 2

Kompanije koje se bave tehnologijom poznate su po tome što imaju neke od najizazovnijih i najkonkurentnijih procesa intervjuisanja. To je jedan od razloga zašto se glasine često vrte oko toga šta je potrebno da biste se zaposlili u kompanijama kao što su Facebook, Google ili Amazon.

Kako piše Yahooo.com, ako je verovati internetu, ne morate uvek samo da budete spremni da odgovorite poslodavcu na pitanja o svojom poslednjem najvećem uspehu, najvećoj grešci, ili o tome gde vidite sebe za pet godina. Ako su glasine tačne, možda ćete morati da budete spremni da na licu mesta odgovorite na izazovni matematički zadatak.

Snimak koji je na platformi Jutjub postao viralan za kratko vreme pokazuje da je potencijalni kandidat za kompaniju Amazon naišao na jedan takav problem tokom intervjua za posao za softverskog inženjera i developera.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

A zadatak glasi ovako:

Kabl dug 80 metara visi sa vrha dva stuba koji su udaljena 50 metara od zemlje. Koliko je rastojanje između dva stuba - do jedne decimale - ako je središnji kabl pod a) 20 metara od zemlje i pod b) 10 metara od zemlje?

Ispostavilo se da je to problem koji se može pratiti na najmanje jednom mestu, ako ne i na Amazonu - rad iz 2010. u Atlantic Electronic Journal of Mathematics.

Ako kopanje po opskurnom akademskom časopisu nije baš vaša ideja zabavne noći, ne plašite se: jutjuberi koji stoje iza kanala MindIourDecisions odlično rade na tome kako da reše problem i dođu do tačnog odgovora.

Rešenje pogledajte u njihovom snimku.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>