• 1

U ovoj radnji ćete uskoro moći da plaćate kripto novcem

Promena bi trebalo da nastupi ovog meseca

  • 1
Gucci Guči prodavnica

Foto: Shutterstock

Luksuzni modni brend Guči (Gucci) rešio je da prihvati "alternativni" novac, odnosno plaćanje u kriptovalutama.

Ova i slične kompanije sve više istražuju strategije za metaverzum i tzv. web3 koncept, zasnovan na blokčejnu, a podsećamo vas i da je slavni fudbaler Dejvid Bekam krenuo tim putem.

Zapravo, poslednjih meseci, velika imena iz sveta mode, brze hrane, finansija, zdravstva, muzike i sporta podnela su prijave za žigove, ciljajući na NFT i metaverzum.

Kako piše Blumberg ovih dana, "Guči će prihvatiti plaćanja u kriptovalutama u SAD, počevši od ovog meseca, dok industrija luksuza preduzima probne korake ka univerzumu digitalnih sredstava".

Kupci u nekim prodavnicama u Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju, Atlanti i Las Vegasu moći će da plaćaju digitalnim tokenima od kraja maja, navodi se u saopštenju italijanske modne kuće.

Brend će u početku prihvatati 10 kriptovaluta, uključujući one najpopularnije: bitkoin, bitkoin keš, eter, dodžkoin i šiba inu. Kompanija se tako pridružuje modnom dizajneru Filipu Plejnu, čija je onlajn prodavnica počela da prihvata kriptovalute 2021. godine.

Nemac je u intervjuu, krajem aprila, rekao da očekuje kako će kupovina obavljena digitalnim tokenima porasti ove godine i da je prihvatanje kriptovaluta njegovoj kompaniji donelo mnogo novih klijenata, iz kripto zajednice.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>