• 0

Šta se dešava sa bitkoinom? Pao daleko ispod svog "praga", evo i zašto

U toku je panična rasprodaja na kripto berzama

  • 0
bitkoin Foto: Freepik

Panična rasprodaja na kripto tržištima se nastavlja, pri čemu je vrednost bitkoina pala na nivo ispod 27.000 dolara.

Najveća svetska kriptovaluta je potonula za 2,42% na 28.716,15 dolara - na trgovanju juče uveče do 23:44 časa po istočnoameričkom vremenu, prema podacima Koin Metriksa. Eter se stropoštao za 4,93 procenta na 2,021,95 dolara, prenosi CNBC.

Snažan pad kriptovaluta i akcija usledio je nakon što je američka Kancelarija za statistiku rada objavila da je inflacija u SAD porasla za 8,3 posto na godišnjem nivou, nešto više od prognoza ekonomista koje je anketirala kompanija Dau DŽons.

Taj podatak je zabrinuo investitore i naveo ih da "izađu" iz rizične imovine, uključujući kriptovalute. Cene kriptovaluta i dalje se kreću u velikoj korelaciji sa indeksom S&P 500 i, odnedavno, s Nasdak Kompozitom.

U ovom momentu, 12. maja, malo posle 8 časova izjutra po našem vremenu, najpopularniji digitalni novčić vredi tačno 26.880 dolara. Eter vredi oko 1.815 USD.

- Tržište kriptovaluta je pod pritiskom već neko vreme. FED ostaje pri podizanju kamate, što je, generalno, izazvalo veliki strah na tržištu, pa se tako nastavlja pad akcija i kripto imovine - kaže Majkl Rinko, saradnik u brokerskoj kući AscendEks.

Ovo je drugi put u ovoj nedelji da je bitkoin pao na nivo od oko 29.000 dolara. Analitičari kažu da je nivo od 30.000 dolara psihološki prag za najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji i da bi mogao da potone još dublje, ako sklizne ispod te granice.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>