• 0

Kripto milijarder neće da se odrekne bitkoina: "Vredeće milione"

Njegova strategija je da bude dugoročno u kripto svetu

  • 0
Bitkoin

Foto: Tanjug/AP

Uprkos masovnoj rasprodaji bitkoina koja se dešava poslednjih dana, zbog koje ovaj novčić gubi na vrednosti, izvršni direktor MicroStrategy-ja, Majkl Sejlor, ostaje pri stavu da ne prodaje svoju digitalnu imovinu.

MicroStrategy je američka tehnološka kompanija, usmerena na softvere i klaud, čiji je CEO krenuo da kupuje bitkoine pre njihovog buma. Sejlor je, zapravo, jedan od kripto-milijardera.

Njegova strategija je da bude dugoročno u kripto svetu, a za Yahoo Finance Live je rekao da "nema ciljane cene".

- Očekujem da ćemo zauvek kupovati bitkoin. I očekujem da će ići na milione. Tako da smo vrlo strpljivi. Mislimo da je to budućnost novca - rekao je Sejlor, govoreći ispred svoje kompanije.

Dodaje i da se novčić rasprodao sa drugom rizičnom imovinom poput deonica, jer je FED krenuo da podiže kamatne stope, a ulagači da rasprodaju rizičniju imovinu ili onu čija je vrednost porasla.

To se međutim, kaže ovaj direktor, dešava zasebno od pada stejblkoina TerraUSD i njegovog sestrinskog tokena Luna, za koji misli da će ubrzati napore za regulisanje stabilnih i sigurnosnih tokena. "To će biti dobro za industriju", rekao je Sejlor.

- Kada ljudi shvate zašto je bitkoin superiorniji od svega ostalog, onda će institucije doći sa velikim svotama novca, a mi nećemo morati da se mučimo objašnjavajući zašto smo drugačiji od 19.000 drugih kripto tokena - ističe Majkl Sejlor, napominjući da, budući da većina kriptovaluta nije registrovana kao vrednosni papir, to sprečava javna preduzeća i investitore da ulažu u njih.

Prema pisanju Forbsa, Sejlor je u oktobru 2020. otkrio da je kupio 17.732 bitkoina po prosečnoj ceni od manje od 10.000 dolara po jednom novčiću. Prema aktuelnim podacima, bitkoin trenutno vredi malo iznad 30.000 dolara.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>