• 0

Tviter tvrdi: "Maskova reakcija je nevažeća, nismo prekršili nijednu obavezu"

Akcije kompanije su, u međuvremenu, pale za 11%

  • 0
tviter - meme

Foto: Profimedia

Saga zvana "Tviter - Ilon Mask" verovatno je privedena kraju, budući da je najbogatiji čoveka sveta, prema svim navodima, odustao od kupovine.

U pitanju je akvizicija vredna 44 milijarde dolara koja je, po svemu sudeći, propala jer Mask ima zamerke na internu politiku Tvitera. Takav ishod doveo je do pada akcija, a iz kompanije kažu da je Maskova ponuda da prekine svoju predloženu akviziciju "nevažeća i pogrešna".

Pismo, upućeno Maskovim advokatima, usledilo je nakon izjave čelnika Tesle (od petka) kako planira da raskine dogovor zbog navoda da Tviter, između ostalog, skriva tačan broj lažnih naloga i neželjene pošte. Drugim rečima, kaže da kompanija ne otkriva važne informacije.

Društvena mreža dodaje da "nije prekršila nijednu obavezu iz ovog dogovora o preuzimanju", preneo je CNBC.

Uprava Tvitera je ranije saopštila da je opredeljena za zatvaranje transakcije po ceni i uslovima dogovorenim sa Maskom i da planira da pokrene sudski postupak radi sprovođenja sporazuma o "merdžovanju". Od trenutka pomena tužbe, usledila je bura na mreži, pa i ova Maskova reakcija upravo na Tviteru.

"Kao što je i činio, Tviter će nastaviti da pruža informacije koje je gospodin Mask s razlogom tražio, u skladu sa Sporazumom, i revnosno će preduzimati sve mere potrebne za zatvaranje transakcije", napisao je advokat američke kompanije, Vilijam Savit. Dodao je kako "Tviter zadržava sva ugovorna, zakonska i druga prava, uključujući pravo da posebno sprovodi Maskove obaveze obuhvaćene Sporazumom".

Advokati koji su savetovali Maska o ovom poslu i povezanim stvarima nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar. Akcije Tvitera su, u međuvremenu, pale za 11% - na 32,65 dolara po deonici. Sada se trguju 40% ispod cene od 54,20 dolara, koju je Mask pristao da plati u aprilu.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>