• 1

Kripto rudari masovno prodaju svoje novčiće, kako bi pokrili tekuće troškove

Šire tržište kriptovaluta je već mesecima u padu, a bitkoin je pao za skoro 70% sa svog rekordnog maksimuma iz novembra

  • 1
bitkoin, kripto

Foto: Freepik

Novi podaci analitičke blokčejn kompanije CryptoQuant pokazuju da "rudari" kriptovaluta brzo napuštaju svoje bitkoin pozicije.

Trenutno je 14.000 bitkoina, vrednih više od 300 miliona dolara po aktuelnoj ceni, prebačeno iz novčanika koji pripadaju rudarima. To se desilo u samo jednom danu, a u poslednjih nekoliko nedelja oni su "izbacili" najveću količinu bitkoina od januara 2021.

Taj fenomen se naziva "kapitulacija rudara" i obično ukazuje na to da se rudari spremaju da prodaju svoje prethodno iskopane novčiće kako bi pokrili tekuće troškove rudarenja. Bitkoin se trenutno trguje na nivou od oko 21.800 dolara, a juče je u nekom momentu vredeo 21.600 USD - što je porast od oko 3%.

Ipak, šire tržište kriptovaluta je već mesecima u padu, a bitkoin je pao za skoro 70% sa svog rekordnog maksimuma iz novembra, kada je vredeo čak 69.000 dolara. U međuvremenu, inflacija je na udaru, a cena energenata dostiže rekordne visine dok traje rat između Rusije i Ukrajine.

Berze u Evropi i Aziji jesu u trendu rasta, što ukazuje na bikovsko raspoloženje, mada je i dalje neizvesno šta će se dešavati.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bljuuu

    19. jul 2022 | 12:57

    Ma go vam je najbolja i najsigurnija valuta!Sutra kad sve pukne odes na pijacu i kazes babi na rezgi da ćes da joj serujes 2 bitkoina za 5 kila krompira...nema da brineš...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>