• 0

Više od 10 novih startap ideja na studentskom kampu u NTP Beograd

"Bila je ovo zaista jedna neponovljiva avantura u svet startapa"

  • 0
Studenti, NTP

Foto: NTP

Više od 10 novih inovativnih rešenja studenata predstavljeno je u završnici studentskog startap kampa ParkUP! u Naučno-tehnološkom parku Beograd (NTP Beograd).

Više od 50 studenata radilo je u sjajnoj atmosferi, u inspirativnom okruženju NTP Beograd, na razvoju svojih inovativnih ideja, kroz interaktivna predavanja i radionice i podršku iskusnih eksperata i mentora u oblasti razvoja biznisa.

Poslednjeg dana, studenti su pred stručnim žirijem predstavili inovativne ideje do kojih su došli na kampu - od inovativnih rešenja u oblasti poljoprivrede, medicine i sporta, do blockchain rešenja za muzičku industriju i zaštite dece na internetu. Nagradu za najbolju ideju poneo je tim ResiDetect za razvoj nove metode za detekciju bakterija koje ne reaguju na antibiotike, u formi PCR testa.

ParkUP! je prvi studentski startap program u Srbiji, kreiran sa ciljem da ohrabri mlade da zakorače u startap svet i steknu znanja i veštine za razvoj uspešnih startapa.

- ParkUP! nam je doneo neverovatna znanja da kroz konkretne korake sagledamo određeni problem na tržištu i dođemo do rešenja i finalnih proizvoda. Sada znam kako razvijati inovativnu ideju, razviti biznis plan, istražiti tržište, konkurenicju… Upoznao sam ambiciozne, mlade ljude, družili smo se i radili u veoma dinamičnoj atmosferi sa predavačima i mentorima koji su se trudili da nam prenesu svoje znanje i pomognu nam u razvoju naših ideja. Bila je ovo zaista jedna neponovljiva avantura u svet startapa, koju bih preporučio svim mladim ljudima – rekao je Vlastimir Arsenijević, student Fakulteta organizacionih nauka, o svojim utiscima sa kampa.

Studenstki startap kamp ParkUP! NTP Beograd organizuje uz podršku Vlade Švajcarske u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 - Podsticanje iznova kroz razvoj tehnoloških parkova”. Od 2018. godine, kroz ovaj program, u razvoju inovativnih ideja i simulaciji razvoja startapa, učestvovalo je više od 400 studenta.

Video: Otvoren Naučno-tehnološki park u Nišu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>