• 0

Propade još jedna kripto berza: Podneli zahtev za zaštitu od bankrota

Zipmeksovi advokati podneli su pet zahteva 22. jula, tražeći moratorijume za zabranu sudskog postupka protiv Zipmeksa do šest meseci

  • 0
kripto

Foto: Shutterstock

Berza kriptovaluta, Zipmeks, čije je poslovanje fokusirano na jugoistočnu Aziju, saopštila je da je podnela zahtev za zaštitu od bankrota u Singapuru, postavši poslednja žrtva globalnog pada digitalnih valuta.

Ova berza, stacionirana u Singapuru, nastavila je s transakcijama prošle nedelje, dan nakon što ih je suspendovala 20. jula, i navela da radi na rešavanju svoje izloženosti od 53 miliona dolara prema kripto zajmodavcima Babel Fajnensu i Celzijusu.

Zipmeksovi advokati podneli su pet zahteva 22. jula, tražeći moratorijume za zabranu sudskog postupka protiv Zipmeksa do šest meseci, saopštila je ta kripto berza, prenosi Rojters.

Prema zakonima Singapura, podnošenje takvih zahteva daje kompanijama automatski moratorijum od 30 dana, dok singapurski sud ne donese odluku o zahtevu.

Zipmeks, koji prema podacima sa njihovog veb sajta posluje u Singapuru, Tajlandu, Indoneziji i Australiji, najnoviji je u nizu kripto igrača na globalnom nivou koji se upali u probleme nakon opšte rasprodaje koina na tržištima koja je počela u maju kolapsom dva uparena tokena, Lune i TerraUSD-a.

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>