• 0

Startap napravio revolucionarnu mašinu: Voda, kafa, koktel ili vino - pritiskom na jedno dugme

Cana je trenutno malo posustala s poslovne strane, ali prvi ovakav uređaj bi trebalo da stigne do kupaca sledeće godine

  • 0
ledena kafa Foto: shutterstock.com

Poput robotskih uređaja za pravljenje pice ili autonomnih barista, oblast prehrambene tehnologije očarala je još jedna zanimljiva mašina - ovoga puta, za pravljenje pića.

Startap Cana Technology Inc. je predstavio proizvod koji se reklamira kao "sve-u-jednom aparat za pravljenje pića" (eng. all-in-one beverage maker), a služi za pravljenje koktela, kafa, mineralne vode ili vina.

Kompaniju, kao investitori, podržavaju Alfabet i Laurene Powell Jobs, a podržana je od strane Production Board-a. Holding kompanija kaže da je u januaru uložila 30 miliona dolara u Cana-u, i planira da proširi svoje osoblje.

Ipak, iako je startap uzeo zamah u prvom momentu, tržište rizičnog kapitala se ubrzo preokrenulo. Cana je u junu, praktično u tajnosti, otpustila 16% svoje radne snage, rekli su ljudi upoznati sa poslovanjem.

Ti rezovi su uključili šefove odeljenja za proizvode i marketing unutar kompanije. Cana i dalje aktivno traži sredstva, rekla je portparolka Production Board-a, a piše Blumberg.

Smanjenje osoblja je, navodi se, rezultat problema u lancu snabdevanja koji su odložili debi proizvoda i eliminisali potrebu za određenim poslovima. Ipak, Cana i dalje nastoji da napravi nešto inovativno, kao što je prvi štampač molekularnih pića na svetu.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Cana Technology (@cana.technology)

Ova Cana mašina je jedinstvena po tome što meša sastojke iz različitih zamenljivih kertridža, koji sadrže alkohol, šećer i druge sirovine, kako bi se napravio simulakrum pića izabranog sa tačskrin ekrana.

Kompanija kaže da će proizvod početi da se isporučuje prvim kupcima sledeće godine za 499 dolara, a cena će na kraju skočiti na 799 dolara. Tu je i članarina od najmanje 49 dolara mesečno. Recimo, postojaće i neke šire opcije - da izaberete jaču kafu i tome slično.

Video: Male solarne elektrane niču na krovovima u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>