• 0

Mask prodao najviše akcija Tesle do sada: Otkrio zašto je to uradio, a ima veze s Tviterom

Do prodaje je došlo samo četiri meseca nakon što je Mask rekao da ne planira dalju prodaju akcija kompanije od koje je napravio globalnog lidera u proizvodnji električnih vozila

  • 0
Kina virus korona, pooštrene mere Foto: Tanjug/AP

Američki milijarder i osnivač Tesle, Ilon Mask, prodao je najviše akcija te kompanije do sada - u vrednosti od 6,9 milijardi dolara.

Kaže da je to učinio kako bi izbegao rasprodaju Teslinih deonica u poslednjem trenutku, u slučaju da bude primoran da nastavi sporazum o kupovini Tvitera.

Podsećamo, Mask bi na jesen trebalo da se suoči s Tviterom na sudu, nakon što je odbio da preuzme tu platformu i podneo kontratužbu.

Glavni izvršni direktor Tesle i najbogatiji čoveka sveta, prodao oko 7,92 miliona akcija 5. avgusta, prema brojnim regulatornim podnescima koji su objavljeni nakon zatvaranja Njujorške berze u utorak, izveštava Blumberg.

Povodom spekulacija o razlozima otuđenja akcija, Mask je noćas u nizu tvitova naveo da želi da spreči paničnu prodaju deonica ukoliko bude primoran da završi preuzimanje Tvitera za 44 milijarde dolara.

Na pitanje njegovih pratilaca na ovoj društvenoj mreži - da li je završio s prodajom Teslinih akcija i da li bi ih ponovo kupio ako se sporazum o preuzimanju Tvitera ne zaključi, kratko je odgovorio: "Da".

Do prodaje je došlo samo četiri meseca nakon što je Mask rekao da ne planira dalju prodaju akcija kompanije od koje je napravio globalnog lidera u proizvodnji električnih vozila, nakon što je ranije otuđio deonice u vrednosti 8,5 milijardi dolara posle svoje inicijalne ponude za kupovinu Tvitera.

Od tada, Tesline akcije su se oporavile sa minimuma koji su zabeležile u maju, čemu je na ruku išao generalni trend rasta deonica na Volstritu.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>