• 3
 ≫ 

Zaposleni u Eplu neće nazad u kancelarije, nude dokaze da su radili dobro od kuće

 ≫ 

Kompanija od septembra poziva radnike da se vrate u kancelarije tri puta nedeljno

  • 3
Apple kompanija brend logo Epl / Foto: Tanjug/AP

Zaposleni u kompaniji Epl nisu zadovoljni novim planom kompanije za "povratak u kancelarije". Naime, kako smo pisali, Epl je ranije ovog meseca, saopštio povratak svojih radnika na tri dana nedeljno, što je izazvalo burne reakcije nakon dvogodišnjeg "odsustva" izazvanog pandemijom koronavirusa.

Kako stoji u peticiji, koju je pokrenula takozvana grupa zaposlenih "Epl zajedno" na Tviteru, navodi se da su u prethodne dve godine zaposleni "pokazali izuzetan rad uprkos drugačijim uslovima".

"Oni koji traže fleksibilniji način rada navode različite razloge, poput invaliditeta, brige o porodici, sigrunosti, zdravlja, životne sredine, finansijskih razmatranja, kao i do toga da su jednostavno zadovoljniji i produktivniji od kuće", navodi se u peticiji.

Dalje se pozivaju na, kako kažu, zvanični stav kompanije kojoj je primarno da radi "ono što je ispravno, pre nego ono što je lakše".

U peticiji, koju je do sada potpisalo 200 ljudi, navode dva zahteva:

- Da kompanija omogući svakom zaposlenom da direktno sa svojim menadžerom razgovara o fleksibilnom aranžmanu rada koji je najbolji za njih i Epl;

- Ovi radni aranžmani ne bi trebalo da zahtevaju odobrenja višeg nivoa, složene procedure ili davanje privatnih informacija.

Iako još uvek nema zvaničnog odgovora iz kompanije povodom pomenute peticije, nešto ranije su istakli da je potez "povratka u kancelarije" znak da Epl ostaje posvećen ličnom radu. Podsetimo, Eplov šef softvera, Krejg Federigi, rekao je da će septembar biti „pravi početak” Eplovog hibridnog radnog pilota.

S druge strane, mnoge IT kompanije, poput Fejsbuka i Gugla, donele su odluku o mogućnosti rada od kuće za svoje zaposlene na duže staze, navodi Nbcnews.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>