• 2

"Kupite mami Ajfon": Novinar se žalio da ne šalje poruku s androida, šef Epla imao odgovor u džepu

Odgovor stiže manje od mesec dana od pritisaka Gugla da Epl prihvati RCS, kao zamenu za razmenu SMS poruka

  • 2
Tim Cook, Tim Kuk

Tim Kuk / Foto: Tanjug/AP

"Epl ne ulaže mnogo truda u poboljšanje iskustva slanja poruka između Ajfon i Android uređaja jer njegovi korisnici nisu to tražili", izjavio je izvršni direktor Epla Tim Kuk na jučerašnjoj konferenciji na Beverli Hilsu.

Naime, pre manje od mesec dana kompanija Gugl pritisla je svog glavnog konkurenta da razmisli o boljoj komunikaciji za korisnike sa različitim sistemima. Osnivači Androida tražili su od Epla da usvoji RCS, kao zamenu za razmenu SMS poruka, ali je kompanija ostala neomoljiva.

Kako su objasnili čelnici Androida, vreme je da se prekine osećaj krivice koji je usmeren prema njihovim korisnicima jer ne mogu da šalju poruke "u plavim balončićima", kao drugi IOS korisnici, tako narušavajući mogućnost komunikacije.

Takođe, fotografije i videi između dva sistema se ne prikazuju dovoljno jasno, a i Android korisnici su uskraćeni za mogućnost slanja poruka putem VI-FI mreže Epl korisnicima.

Novinari su iskoristili priliku da Kuka ispitaju o ovom problemu, ali je izvršni direktor imao spreman odgovor:

- Ne čujem da naši korisnici traže da uložimo mnogo energije na to, u ovom trenutku. Voleo bih da vas preobratim u iPhone korisnika.

Ipak, čini se da ni novinar nije bio spreman tako lako da odustane.

- Na primer, ja ne mogu da šaljem video snimke svojoj mami zbog ograničenja SMS poruka - argumentovano je izjavio muškarac.

- Kupite svojoj mami iPhone - zaključio je Tim Kuk.

Video: Daniel Akerman meri sreću i zadovoljstvo radnika: Ovako će izgledati Balkan u narednih 5 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    8. septembar 2022 | 23:09

    Koristio sam I android I iOS, Ios je mnogo bolji i pouzdaniji sistem,cak sam i laptop zamenio i kupio MacBook. Smesno je porediti ova dva sistema jer ios radi kao svajcarski sat. Sve je veoma brzo,tacno i precizno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>