• 0

Sve o gejming industriji i video igrama na jednom mestu: Pokrenuta prva besplatna platforma za učenje

Početna verzija platforme obuhvata kurseve o šest ključnih disciplina u gejming industriji

  • 0
Gejmlab, vizual

Foto: Gejmlab

Od danas je dostupna besplatna platforma za učenje o gejmingu pod nazivom Gejmlab. Kroz kurseve, iskustvo stručnjaka praktičan rad, otvorene izvore informacija, mladi mogu da steknu osnovna znanja o samoj industriji, disciplinama i karijerama u okviru nje.

Kako bi mladi saznali što više o jednoj od industrija budućnosti, Nordeus fondacija pokrenula je Gejmlab platformu sa ciljem da ona bude centralno mesto za sticanje veština i znanja potrebnih za učenje i prva iskustva u razvoju igara.

Početna verzija platforme obuhvata kurseve o šest ključnih disciplina u gejming industriji uz mnoštvo drugih korisnih informacija i izvora. Svoje znanje i iskustvo sa polaznicima kursa, za početak dele stručnjaci Nordeusa i Srpske asocijacije industrije video igara (SGA) , a u planu je pridruživanje i drugih kompanija.

“Ovo je početna verzija platforme, koja prikuplja i sistematizuje postojeće znanje naše gejming zajednice koje smo proširili i prilagodili deci i mladima. Cilj nam je da je kroz angažovanje i saradnju sa drugim kompanijama i organizacijama kontinuirano nadograđujemo. Želimo da i na ovaj način udružimo domaću gejming industriju i podelimo znanje sa narednim generacijama, kako bi imali što bolje šanse za uspeh u globalnoj digitalnoj ekonomiji. Verujemo da će širok dijapazon znanja i veština koje nude naše stručnjaci iz gejming industrije u tome značajno pomoći ”, naglasio je Miloš Paunović, programski menadžer Nordeus fondacije.

Podsetimo, Srbija je sa 130 kompanija i 3.000 zaposlenih u industriji video igara i prošlogodišnjim prihodom od 125 miliona evra deo svetskog trenda.

Video: Tehnologija se vratila u grad: Pogledajte najbolje novitete sa IFA u Berlinu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>