• 0

Mekdonalds uveo plaćanje bitkoinom: Švajcarci burgere plaćaju kriptovalutama

Gigant brze hrane prihvata kriptovalute

  • 0
bitkoin

Foto: Pixabay

Globalni gigant brze hrane Mekdonalds prihvatio je bitkoin kao oblik plaćanja u svojim restoranima u gradu Luganu, u Švajcarskoj, pogodnim za kriptovalute.

Bitkcin Magazin je objavio jednominutni video koji prikazuje kako se hrana naručuje na digitalnom kiosku u Mekdonaldsu i plaća uz korišćenje mobilne aplikacije. Tether logo se mogao uočiti pored bitkoin simbola na mašini za kreditne kartice.

Ovaj potez kompanije usledio je nakon odluke gradonačelnika Lugana da prihvate bitkoin i Tether „de facto legalno sredstvo plaćanja“ u gradu. U martu je stanovnicima Lugana dozvoljeno da plaćaju porez koristeći kriptovalute.

Prema gradonačelnikovom projektu, očekuje se da će plaćanje u kriptovalutama biti prošireno na parking karte, javne usluge i školarine za studente.

Više od 200 prodavnica i preduzeća u ovoj oblasti takođe navodno planira da prihvati kripto plaćanja za robu i usluge.

Prošle godine, El Salvador je postao prva zemlja na svetu koja je usvojila bitkoin kao legalnu valutu. U maju ga je pratila Centralnoafrička Republika.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>