• 1
 ≫ 

Egzodus velikih igrača: Mask se, izgleda, opasno zamerio oglašivačima

 ≫ 

Pre nego što je kupio kompaniju, osnivač Tesle je više puta ukazivao da želi drastično da smanji način na koji se moderira sadržaj na Tviteru

  • 1
Tviter Ilon Mask, Musk Twitter Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask je očigledno u panici zbog egzodusa oglašivača na Tviteru, otkako je preuzeo vlast nad platformom, jer im je, kako piše Jahu, javno pretio u petak uveče.

Počelo je, zapravo, u petak ujutru, kada je u tvitu - u Trampovom stilu - "zakukao" da oglašivači beže zbog "aktivističkih grupa", što je nazvao "izuzetno zbrkanim". Takođe je rekao da je to pokušaj "da se uništi sloboda govora u Americi".

Podsećamo, GM je među prvima rekao da na neko vreme stopira oglašavanje na Tviteru.

Mask je dalje na Tviteru nastavio da objašnjava kako se "ništa nije promenilo" otkako je preuzeo Tviter, iako se danima unazad piše o otkazima, a usledila je i jedna bitna promena za korisnike.

Usledili su razni odgovori ispod Maskovog tvita, a oglasio se i advokat Majk Dejvis, koji je imao i nekoliko saveta za Amerikanca:

"Imenujte i osramotite oglašivače koji podležu bojkotima drugih oglašivača. Tako da možemo da ih kontrabojkotujemo. I iskoristite svoju mesečnu pretplatu od 8 dolara što je pre moguće. Tako da sada možemo da počnemo da nadoknađujemo izgubljeni prihod", rekao je Dejvis između ostalog.

Mask mu je napisao "Hvala vam", i dalje otkrio kako će - ako se stvari nastave ovako - otkriti imena spornih oglašivača.

Kako Jahu dalje izveštava, oglašivači ne žele da se njihovi oglasi pojavljuju pored dezinformacija ili rasističkih/seksističkih/uznemiravajućih tvitova, i to je nešto što su stručnjaci u više navrata pokušavali da objasne Masku.

Pre nego što je kupio kompaniju, osnivač Tesle je više puta ukazivao da želi drastično da smanji način na koji se moderira sadržaj na Tviteru. Zatim, kada je preuzeo vlast, došlo je do oštrog i vrlo vidljivog porasta govora rasizma i fanatizma, piše dalje Jahu.

Takođe, Mask je završio svoj prvi vikend kao novi vlasnik Tvitera tako što je podelio homofobičnu teoriju zavere o napadu na muža Nensi Pelosi. Takođe je najavio plan da se trenutni sistem verifikacije sajta zameni uslugom pretplate koju svako može da plati — što, kako su stručnjaci i korisnici podjednako objasnili, potpuno poništava svrhu verifikacije.

I to je tek početak ove priče...

Video: Dijana Kocić je dala otkaz u uspešnoj firmi i našla posao duše: Koje su zablude o influenserima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>