• 0

Niš je danas epicentar za buduće inženjere: Kakvo je stanje na svetskom tržištu čipova?

Na Elektronskom fakultetu se održava konferencija "GSA WLI: Putevi karijere u industriji čipova"

  • 0
čip, čipovi Foto: Freepik

- Pregled trendova i trenutno stanje na tržištu u oblasti IT industrije hardvera su naročito važne teme za studente elektrotehnike koji planiraju da započnu svoju profesionalnu karijeru u oblasti proizvodnje i dizajna čipova -  istakao je Haris Turkmanović asistent sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu povodom današnje konferencije "GSA WLI: Putevi karijere u industriji čipova" u Nišu.

Studenti sa pet elektrotehničkih fakulteta u Srbiji, odnosno iz Niša, Beograda, Novog Sada, Čačka i Kragujevca, imaće priliku da poslušaju stručnjake iz svetskih IT kompanija kao što su Vtool, Cadence, Chipglobe Gmbh, Veriest, Elsys&Avisto, Imec i Meta.

Panelisti će govoriti o značaju ove industrije, razvoju naprednih tehnologija i uticaju na svakodnevni život.

- Izazovi koji se javljaju u procesu proizvodnje čipova, aktuelne tehnologije kao i tehnološki aspekti proizvodnje čipova su samo neke od tema koje će učesnicima ove konferencije biti predstavljene od inženjera vodećih svetskih kompanija u ovoj oblasti kao što su Cadence i Meta - pojašnjava Turkmanović i dodaje:

- Ovakva vrsta događaja ima za cilj da domaćoj IT instrustriju približi aktuelne trendove svetske IT industrije koja se bavi proizvodnjom čipova. Zahvaljujući konferenciji, studenti će imati priliku da kreiraju jasniju sliku o procesu i načinu proizvodnje čipova.

Nakon prestižnih američkih fakulteta, ova konferencija se prvi put organizuje u Evropi, na Elektronskom fakultetu u Nišu, a mladima će se obratiti i Džodi Šelton, osnivač CEO i predsednica GSA (Global Semiconductor Alliance).

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>