• 0

Još jedan ruski IT gigant najavio otvaranje razvojnog centra: Posao za više od 800 inženjera

Brnabić je poručila da je Vlada Srbije otvorena za saradnju

  • 0
Yandex.go

Foto: Yandex.go

Posle Luxofta, i globalna IT kompanija Yandex najavila je otvaranje razvojnog centra u Srbiji. U njemu će biti zaposleno više od 800 inženjera, koji će raditi na najsavremenijim IT rešenjima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sastanku premijerke Ane Brnabić i delegacije Yandexa koju je predvodio šef Odeljenja za međunarodnu politiku Maksim Kozlov, dogovoreno je da se nastave razgovori i unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da ova kompanija, pored kreiranja softvera, dodatno radi i u oblasti obrazovanja za IT.

Brnabić je poručila da je Vlada Srbije otvorena za saradnju i spremna da pruži pomoć i podršku svetskim IT kompanijama koje otvaraju istraživačke centre u našoj zemlji i zapošljavaju IT stručnjake iz celog sveta.

- Nakon otvaranja razvojnog centra i predstavništva globalne kompanije Luxoft, najava otvaranja razvojnog centra Yandex i zapošljavanje internacionalnih IT stručnjaka je snažna podrška za naš privredni rast i stvaranje dodatne vrednosti - rekla je premijerka.

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>