• 0
 ≫ 

Sem Benkmen-Frid optužen da je "organizovao šemu za prevaru investitora"

 ≫ 

Oglasila se Američka komisija za hartije od vrednosti

  • 0
sem benkmen frid

Foto: Stefani Reynolds / AFP / Profimedia

Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) optužila je Sema Benkmena-Frida da je "organizovao šemu za prevaru investitora" u propaloj berzi kriptovaluta FTX, piše BBC.

Bivši šef ove kompanije uhapšen je u ponedeljak.

Kako se dalje navodi, prema rečima predsednika SEC-a Gerija Genslera, Benkmen-Frid je izgradio "kuću od karata na temelju obmane".

On je rekao da je, navodna prevara, apel drugim platformama da se pridržavaju zakona SAD. SEC je optužio nekadašnjeg milijardera za kršenje odredbi Zakona o hartijama od vrednosti iz 1933. i Zakona o razmeni hartija od vrednosti iz 1934. godine.

Inače, u medijima se uveliko spekuliše da je sve bilo smišljeno, naime, "isplivao" je tajni čet uhapšenog direktora FTX berze.

AFR je saznao da su osnivači FTX-a Benkmen Frid i Zikiao "Gari" Vang, zajedno sa inženjerom Nišadom Singom i bivšom direktorkom Alameda Research-a, Kerolin Elison, koristili grupni čet na Signalu u nadi da će informacije ostati skrivene.

Video: Snimili smo dve super jahte u Nici, evo kome pripadaju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>