• 0

"Čini se da su se stvari stabilizovale": Kripto berza se oporavlja nakon velikih povlačenja

Korisnici su izvukli 3,7 milijardi dolara u kriptovalutama tokom sedam dana do utorka

  • 0
Changpeng Zhao Foto: Hugo Amaral/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šef Binance-a rekao je u sredu da se depoziti vraćaju, dan nakon što je video veliki odliv kriptovaluta i zaustavio povlačenje nekih stabilnih novčića.

Podsetimo, juče je saopšteno da je najveća berza kriptovaluta zabeležila povlačenje 1,9 milijardi dolara u poslednja 24 sata. Korisnici su izvukli 3,7 milijardi dolara u kriptovalutama tokom sedam dana do utorka, kasnije je dodato.

Berza je privremeno zaustavila povlačenje najvećeg USDC stablecoin-a preneo je Euronews. Odnosno kriptovalute koji ima relativno stabilnu cenu, obično tako što je vezana za robu li valutu ili je njena ponuda regulisana algoritmom.

- Čini se da su se stvari stabilizovale - tvitovao je CEO Čenpeng Džao.

- Juče nije bilo najveće povlačenje koje smo obradili, ne nalazi se čak ni u top 5 - dodao je.

Binance je u poslednja 24 sata zabeležio neto priliv tokena na "ethereum blockchain" u ukupnom iznosu od oko 718 miliona dolara, rekao je Nansen za Rojters. Binance nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Način na koji velike berze kriptovaluta upravljaju depozitima klijenata postalo je meta interesovanja korisnika, regulatora i kreatora politike nakon što je berza FTX proglasila bankrot.

Međutim, Binance je u utorak rekao da "ima više nego dovoljno sredstava" da ispuni zahteve za povlačenje.

- Korisnička imovina u Binance-u je podržana 1:1, a struktura kapitala Binance-a je bez duga - rekao je portparol.

Berza se takođe suočava sa pravnim pritiscima. Podela između tužilaca Ministarstva pravde SAD odlaže završetak dugotrajne krivične istrage usredsređene na usaglašenost Binance-a sa američkim zakonima i sankcijama protiv pranja novca, izvestio je Rojters u ponedeljak, što je izazvalo pad od 4 odsto u BNB tokenu Binance.

Izvršni direktor Nansen-a Aleks Svanevik rekao je za CNBC da je izveštaj doveo do "zabrinutosti na tržištu" s obzirom da su investitori ostali oprezni i povlače kripto sa berze.

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>