• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petina korisnika TikTok-a je spremna da se odrekne te platforme: A vi? (ANKETA)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protivljenje zabrani TikTok-a znatno je veće među mlađim Amerikancima

  • 4
tik tok Foto: Jaap Arriens / Alamy / Alamy / Profimedia

Polovina Amerikanaca podržava zabranu TikTok-a od strane američke vlade, dok se 22% protivi toj ideji, a više od četvrtine "nije sigurno" šta misli, navodi se u istraživanju Pew Research Center-a, objavljenom u petak.

Podsećamo, kako je u pitanju platforma u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, Bajdenova administracija želi da spreči potencijalno "ugrožavanje nacionalne bezbednosti".

U međuvremenu je, u američkom Kongresu, saslušan i izvršni direktor TikTok-a, Šu Ci Čev, koji je otužen za "pružanje štetnog sadržaja mladima" putem ove mreže.

CNN dalje piše kako rezultati pomenute ankete - prikupljeni u danima pre i nakon svedočenja Šu Ci Čeva 23. marta - naglašavaju izazove kompanije u ubeđivanju javnosti da TikTok ne predstavlja rizik za nacionalnu bezbednost.

Ali, dodaje se, to takođe naglašava da značajan deo nacije - 28% Amerikanaca, nema jasan stav u vezi sa zabranom TikTok-a, što sugeriše da "nemaju čvrste stavove o tom pitanju".

Zanimljivo, protivljenje zabrani TikTok-a znatno je veće među mlađim Amerikancima (46% ispitanika starosti 18-29 godina) nego među starijima (15% onih od 50-64 godine i samo 4% onih od 65 ili više godina se protivi) i među onima koji koriste TikTok (56% protiv).

Da li biste se "odrekli" TikTok-a ako bi "ugrožavao" nacionalnu bezbednost vaše zemlje?

Glasajte

Međutim, oko 19% korisnika TikTok-a je izrazilo podršku zabrani koju namerava vlada SAD. Pretpostavlja se da su oni koji ga koriste "više svesni" relacija sa Kinom, od onih koji nemaju ovu aplikaciju.

Oni koji znaju za TikTok veze sa Kinom imaju više nego dvostruko veće šanse da podrže zabranu vlade SAD od onih koji nisu svesni veze (60% prema 27%), prema istraživanju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    2. april 2023 | 13:35

    TikTok... najvece zlo ... ubija decu i mlade... totalno zabraniti....ja sam mij akaunt zatvorila....

  • Boban

    4. april 2023 | 10:57

    Mi smo spremni da ze oreknemo okupatora amerike.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>