• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Senzacija, fanovi čekaju od jutros: Epl otvara svoju prvu prodavnicu u ovoj zemlji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Druga prodavnica u Delhiju, glavnom gradu, trebalo bi da bude otvorena u četvrtak

  • 1
apple india Foto: Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Oko 200 fanova Epla (Apple) koji se nadaju da će biti među nekolicinom srećnika koji će ući u prvu maloprodajnu radnju tehnološkog giganta u Indiji - okupilo se danas (18. aprila) rano ispred prodavnice u Mumbaju.

Ljudi su došli iz različitih delova Indije da vide izvršnog direktora Tima Kuka, koji će kasnije tokom dana otvoriti prodavnicu  od 2.600 kvadratnih metara.

- Ovdašnja atmosfera je, jednostavno, drugačija - rekao je 23-godišnji An Šah, koji je doputovao iz zapadnog industrijskog grada Ahmedabada da bi prisustvovao otvaranje Eplove prodavnice.

Njegova ljubav prema Eplu ga je, inače, ranije odvela na otvaranje prodavnica u Njujorku i Bostonu, gde je jednom već imao priliku da upozna Kuka.

apple india Foto: Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Prema pisanju Rojtersa, američka kompanija se ranije suočavala sa preprekama pri otvaranju fizičkih maloprodajnih objekata u ovoj južnoazijskoj zemlji, ali su njeni proizvodi bili dostupni na sajtovima za e-trgovinu, dok je Eplova onlajn prodavnica otvorena 2020.

Nova prodavnica, prva fizička, nalazi se u centru "Jio World Drive", kojim upravlja "Reliance", i naglašava Eplove rastuće ambicije vezane za Indiju, gde, uprkos tržišnom udelu od samo 3%, proširuje proizvodnju iPhone-a preko ugovornih proizvođača, a takođe povećava svoj izvoz.

apple india Foto: Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Prodavnica je otvorena za blogere i tehnološke analitičare u ponedeljak. Druga prodavnica u Delhiju, glavnom gradu, trebalo bi da bude otvorena u četvrtak.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    18. april 2023 | 13:09

    sve reklama verovatno je obecano prvih 100 gratis telefon

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>