• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kanada dala kripto platformama ultimatum: Kompanija Binance ga nije prihvatila i sada napušta državu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kanada je naredila da se sve kripto platforme koje rade u Kanadi u roku od 30 dana registruju kod relevatnih bezbednosnih regulatora

  • 0
Digitalne kriptovalute, Binance logo Foto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najveća svetska kripto berza Binance odlučila je da napusti Kanadu zbog novih, strožih propisa vezanih za kripto industriju. Kompanija Binance je na Tviteru objavila da se povlači iz Kanade zbog novih pravila koje su uveli kanadski bezbednosni administratori (CSA), prenosi portal KoinMarketKep.

CSA je u februaru naredila da se sve kripto platforme koje rade u Kanadi u roku od 30 dana registruju kod relevatnih bezbednosnih regulatora ili okončaju svoje aktivnosti.

U pomenutom obaveštenju CSA je navela i da će kripto platforme morati da poštuju stroža pravila prilikom odobravanja stabilnih kriptovaluta, kao i da će biti u obavezi da bolje štite imovinu svojih korisnika.

Binance je saopštila da je pokušala da nađe rešenje i ostane u Kanadi i izrazila žaljenje što odlazi iz te zemlje. Zahvalila je organizaciji CSA na dobroj saradnji i izrazila nadu da će se vratiti u Kanadu kada propisi budu više naklonjeni kripto inovacijama.

(Telegraf Biznis)

Video: Parfimer iz Čakovca "izrudario" prvi Bitcoin parfem u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>