• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta pozvala radnike da se vrate u kancelarije: Traži da se tri dana nedeljno radi u kolektivu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraživanje kompanije je pokazalo da su inženjeri koji su se lično pridružili kompaniji u proseku radili bolje od onih koji rade na daljinu

  • 0
Posao, kolege Foto: Shutterstock

Kompanija Meta je poslednja u nizu tehnoloških kompanija koje su pozvale svoje radnike nazad u kancelariju, više od tri godine nakon što je pandemija korona virusa prvi put primorala mnoge kompanije da usvoje fleksibilne politike rada od kuće.

Internet gigant koji poseduje Fejsbuk, Instagram i WhatsApp, zatražio je da se zaposleni koji vrate u kancelarije na tri dana nedeljno, počevši od 5. septembra. Zaposleni koji su klasifikovani kao radnici na daljinu biće dozvoljeno da zadrže ovaj status.

U izjavi za CNN, portparol Mete je rekao da nova politika kompanije nije "uklesana u kamenu".

- Posvećeni smo različitim načinima rada i uvereni smo da ljudi mogu da imaju značajan uticaj i iz kancelarije i kod kuće. Takođe smo posvećeni stalnom usavršavanju našeg modela kako bismo podstakli saradnju, odnose i kulturu koja je neophodna zaposlenima da najbolje rade svoj posao - rekao je on.

Izvršni direktor kompanije Meta, Mark Zakerberg, nagovestio je promenu politike u martovskom postu na blogu. U postu, Zakerberg je rekao da je interna analiza kompanije pokazala da su inženjeri koji su se lično pridružili kompaniji u proseku radili bolje od onih koji rade na daljinu.

- Ovo zahteva dalje proučavanje, ali naša hipoteza je da je lakše izgraditi poverenje u ličnom kontaktu i da nam ti odnosi pomažu da radimo efikasnije - napisao je on.

Meta se pridružuje talasu velikih korporacija koje su ove godine tražile od radnika da se vrate poslu u kancelariji barem nekoliko dana u nedelji.

(Telegraf Biznis)

Video: Da li se ljubav prema nauci isplati u Srbiji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>