• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta nam donosi druga polovina godine kada su u pitanju akcije i kriptovalute?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Blumbergov Galaksi kripto indeks (BGCI), ni ove godine ne može da se održi iznad svog maksimuma koji je postignut 2018. godine

  • 0
Kriptovaluta, biznis, Foto: Shutterstock

Druga polovina ove godine biće teška za bitkoin i tržišta kriprovaluta, smatra stručnjak Blumberga Majk MekGlon.

MekGlon veruje da će rizična ulaganja kao što su akcije i kripto valute pojeftiniti narednih meseci zato što smatra da nadolazi ekonomska recesija.

- Igra mačke i miša između tržišta akcija koje se oporavlja i opreznih centalnih banaka može da bude problem za rizičnu imovinu. Kripto valute spadaju među najrizičnije - rekao je on.

Blumbergov Galaksi kripto indeks (BGCI), koji meri učinak najvećih kripto valuta, ni ove godine ne može da se održi iznad svog maksimuma koji je postignut 2018. godine, a za to možda postoji dobar razlog - zatezanje monetarne politike od strane FED-a, dodaje MekGlon.

- BGCI je od početka godine do 1. juna porastao za 50 odsto, a berzanski indeks Nasdaq za 30 odsto, što možda znači prelazak na ono što je tipično u recesiji: rizična imovina može da pojeftini - smatra ekspert Blumberga.

(Telegraf Biznis)

Video: Prva kripto menjačnica u Srbiji ECD obeležila Bitcoin "Pizza Day"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>