• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost ove kriptovalute je upravo skočila za 73 odsto: Za rast je "kriva" jedna sudska presuda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na presudu su pozitivno reagovale i druge kripto valute, solana, matik i stelar su posle presude porasli između 15 i 50 odsto

  • 0
Kriptovaluta, cryptocurrency, bitkoin Foto: Pixabay

Vrednost kripto valute ripl skočila je za 73 odsto nakon važne presude suda u Njujorku, koji je presudio da ripl ne predstavlja hartiju od vrednosti.

Ova presudu mnogi doživljavaju kao presedan u sporu američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC) sa delom kripto zajednice, prenosi Rojters.

Na presudu su pozitivno reagovale i druge kripto valute. Bitkoin je dostigao vrednost od 28.312,77 evra na kripto berzi Bitstemp, što je najviše od juna prošle godine, a značajno je porastao i itirijum.

- Investitori u kripto valutu ripl su očekivali nešto jasniju situaciju oko regulative, a izgleda da im je sudska presuda upravo to i dala - izjavio je šef razvoja poslovanja za Aziju u kompaniji Kirok, Džastin de Anetan.

On smatra da u samoj presudi ima nekih nejasnih momenata, ali zaključak da ripl koji se prodavao na javnim kripto berzama ne predstavlja hartiju od vrednosti "verovatno predstavlja presedan".

Manje kripto valute, altkoini, kao što su solana, matik i stelar su posle presude porasli između 15 i 50 odsto, dok su akcije kripto berze Koinbejs skočile za 24 odsto.

- Ako centralizovani kripto projekti nisu hartije od vrednosti, onda je verovatnije da će glavni regulator kripto tržišta u SAD biti Komisija za trgovinu robnim fjučersima - CFTC - rekao je glavni operativni direktor kripto hedž fonda Alt tab kepital, Greg Moric.

On ipak smatra da će budućnost tek pokazati kako će američki sudovi tretirati kripto valute.

(Telegraf Biznis)

Video: Prva kripto menjačnica u Srbiji ECD obeležila Bitcoin "Pizza Day"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>