• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajnens, najveća kripto menjačnica na svetu, razmatra odlazak iz Rusije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznata platforma za trgovanje digitalnim novcem je postepeno uvodila sve više ograničenja u zemlji pogođenoj zapadnim sankcijama

  • 0
Digitalne kriptovalute, Binance logo Foto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bajnens (Binance), najveća svetska berza kriptovaluta po obimu trgovanja, razmatra potpuno povlačenje sa ruskog tržišta, objavio je u ponedeljak Volstrit Žurnal, pozivajući se na navode te kompanije.

Potencijalni izlazak iz Rusije mogao bi da usledi kao "odgovor na regulatorne izazove" sa kojima se Bajnens suočava u toj zemlji. "Sve opcije su na stolu, uključujući potpuni izlazak", rekao je portparol kompanije za američki list, ne iznoseći više detalja.

Ova vest dolazi nakon što je poznata berza nedavno objavila da ruski korisnici sada mogu da trguju na P2P (peer-to-peer) platformi u fijat valuti, samo u rubljama. Opcija je ograničena na lokalne korisnike koji su prošli Bajnensovu verifikaciju "know your customer" (KYC).

Nova pravila, takođe, zabranjuju ruskim korisnicima koji borave van zemlje da trguju rubljama, evrima, američkim dolarima i ukrajinskim grivnama na P2P berzi. Pored toga, rublje više nisu opcija za korisnike koji nisu Rusi, odnosno iz Rusije.

Bajnens je ujedno prestao da podržava i depozite sa Visa i Mastercard kartica, izdatih u Rusiji, u martu 2022. godine, zbog sankcija u vezi sa ratom u Ukrajini.

U martu ove godine, ta kripto berza je uvela dodatna ograničenja za ruske korisnike, zabranjujući im da kupuju i prodaju američke dolare i evre koristeći P2P. Zatim je zabranila korisnicima iz EU da vrše transfere u ruskim rubljama putem platforme i postavila ograničenja na ruske naloge koji su imali kripto imovinu u vrednosti većoj od 10.000 evra.

Međutim, u aprilu je objavljeno da su ograničenja ukinuta i da su ruski korisnici ponovo mogli da deponuju rublje, evre, britanske funte i druge valute na platformu - sa bankovnih kartica izdatih u Rusiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>