• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li to TikTok proširuje funkcije aplikacije? Najnoviji oglasi za posao ukazuju na to

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povećanje timova koji rade na razmeni poruka moglo bi pomoći TikTok-u da omogući korisnicima da se bolje povežu sa ljudima koje poznaju

  • 0
Pedofil TikTok Foto-montaža: Shutterstock, Tanjug/AP

Čini se da TikTok povećava svoje timove koji rade na funkcijama za razmenu poruka, bar na to ukazuje niz oglasa za posao koje je nedavno objavila ova kompanija.

U više nedavno objavljenih oglasa za tehničke i pozicije upravljanja proizvodima u TikTok-u spominje se njegov "tim za razmenu poruka“, kao i cilj da se poboljša način na koji korisnici mogu da komuniciraju jedni sa drugima i dele sadržaj na platformi.

TikTok već omogućava korisnicima da šalju direktne poruke klikom na profil korisnika sa kojim žele da razgovaraju. Ali funkciju direktne razmene poruka nije tako lako pronaći ili neprimetno ugraditi u TikTok kao što je to na platformama kao što su Instagram ili Snepčet. Kada korisnici žele da dele TikTok video zapise sa svojim prijateljima, oni često šalju tekstualni link umesto da jednostavno dele video u aplikaciji.

Povećanje timova koji rade na razmeni poruka moglo bi pomoći popularnoj video platformi kratke forme koja je dugo bila fokusirana na pomaganje korisnicima da otkriju zabavni sadržaj od stranaca, da proširi funkcije i da omogući korisnicima da se bolje povežu sa ljudima koje poznaju u aplikaciji. I to bi moglo označiti još jednu pretnju od TikTok-a za rivalske platforme koje su uglavnom izgrađene oko povezivanja korisnika sa njihovim ličnim društvenim vezama.

Nove uloge bi označile nastavak rada TikTok-a na ugradnji više alata i funkcija koje pomažu korisnicima da komuniciraju i ojačaju svoje veze u stvarnom svetu unutar aplikacije, uključujući fid koji prikazuje samo sadržaj od prijatelja korisnika.

Jezik u mnogim trenutnim oglasima za posao je relativno nejasan. Ipak, jedan post za inženjera za tim "TikTok Social" sa sedištem u Singapuru objašnjava: "Mi smo tim za razmenu poruka na TikToku. Misija našeg tima je da omogući smislene korisničke veze putem TikTok-ovog iskustva razmene poruka, koje je još uvek u povoju".

U objavi se navodi da će ta pozicija biti odgovorna za rad sa drugim timovima na "pružanju prepoznatljivog TikTok društvenog rešenja kao što je razmena poruka".

Još jedna objava za ulogu Android softverskog inženjera u timu "Social Interaction" u San Hozeu, Kalifornija, kaže da kompanija želi da omogući "korisnicima da se sastaju i komuniciraju sa svojim prijateljima iz stvarnog života na TikTok-u".

Drugi, slični oglasi za posao za timove "Social Interaction", "TikTok Social" i "Social User and Relation" u Los Anđelesu i Singapuru napominju da bi zaposleni imali za cilj da podstaknu "izgradnju značajnih društvenih veza između korisnika".

(Telegraf Biznis)

Video: Zaradila milion dolara od filtera za Snapchat i TikTok, pa kupila kuću iz snova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>