• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije Fejsbuka skočile više od 150% samo u ovoj godini: Zakerberg sprema nešto pompezno

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta (Fejsbuk) je objavila da će 27. septembra održati dvodnevni događaj pod nazivom "Meta Connect"

  • 0
Meta platforme kompanija Meta aplikacija aplikacije Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

Usred uzbuđenja zbog uspešnog izlaska ARMa, dizajnera čipova povezanog s veštačkom inteligencijom, na berzi, trgovci su i dalje zainteresovani za deonice koje su usko povezane s razvojem veštačke inteligencije, a Fejsbuk je među liderima.

Fejsbuk je ove godine znatno nadmašio i Gugl i Majkrosoft, skočivši za 159 procenata. To je tri puta više od rasta Majkrosofta od 41,2% i gotovo tri puta više od rasta Gugla, od 57%.

Meta (Fejsbuk) je objavila da će 27. septembra održati dvodnevni događaj pod nazivom Meta Connect, čiji će glavni fokus biti upravo veštačka inteligencija.

Izvršni direktor, Mark Zakerberg, predstaviće slušalice virtuelne stvarnosti Meta Quest 3 i razgovaraće o drugim proizvodima koji se razvijaju i o tome kako ih veštačka inteligencija oblikuje.

Trgovci se nadaju da će biti govora o napretku u razvoju moćnijeg četbota kompanije, koji bi trebalo da bude rival ChatGPT-u, i koji će verovatno biti spreman 2024. godine.

Zakerberg je, navodi se, preuzeo veću javnu ulogu u promociji novih proizvoda na društvenim mrežama, poput Threads-a, koji je rival X-u (nekadašnjem Tviteru), i koji je nedavno postao dostupan onlajn, a ne samo kao aplikacija.

Zbog ogromne dobiti Mete ove godine, investicione banke se bore da "drže korak" u postavljanju ciljanih cena. Goldman Saks, inače, daje cenu od 384 dolara, dok UBS očekuje 400 dolara po akciji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>