• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvoren najveći tehnološki sajam: Na "Gitex global 2023" Srbija predstavlja 11 kompanija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaće kompanije se na ovom sajmu predstavljaju pod imenom "Think Tech choose Serbia"

  • 0
Programeri, programiranje, studenti, posao , biznis Foto: Shutterstock

U Dubaiju je danas otvoren najveći međunarodni tehnološki sajam na svetu "Gitex Global 2023", na kome učestvuje 11 domaćih kompanija iz IKT sektora, a koje će do 20. oktobra predstaviti svoje proizvodne programe na Nacionalnom štandu Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije.

Nastup srpskih kompanija na "Gitex Global 2023" organizovali su Udruženje za elektronske komunikacije i informaciono društvo Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojna agencije Srbije (RAS).

Predsednik PKS, Marko Čadež, posetiće sutra Nacionalni štand Srbije u okviru Sajma, na kojem se domaće kompanije predstavljaju pod sloganom "Think Tech choose Serbia".

- "Gitex Global 2023" nije samo još jedan tehnološki događaj, to je najveće svetsko okupljanje tehnoloških entuzijasta, startapa, investitora i lidera u industriji. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava domaćim izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte - rekla je Anita Manjenčić iz Udruženja za elektronske komunikacije i informaciono društvo PKS.

Naše kompanije se predstavljaju na Nacionalnom štandu Srbije, površine 100 kvadratnih metara u Hali 24 (Cyber Valley), koja se nalazi u okviru izložbenog prostora Dubai World Trade Center.

"Gitex Global 2023" se, inače, sastoji od 10 događaja: GITEX GLOBAL, AI Everything, GITEX Impact, Future Urbanism, GLOBAL Devslam, Superbridge Summit Dubai, Ekpand North Star, Fintech Surge, Future Blockchain Summit & Marketing Mania.

Teme koje se obrađuju na događajima pokrivaju oblasti veštačke inteligencije (AI), telekomunikacija, sajber bezbednosti, buduće mobilnosti, kodiranja i programiranja, metaverzuma i tome slično.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>