• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bitkoin nastavlja uspon: Ovoliko nije vredeo od aprila 2022. godine

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovoj godini dolazi do smanjenja ponude najpopularnijeg kripto novčića

  • 0
bitkoin Foto: Shutterstock

Bitkoin je skočio kasno u ponedeljak, premašivši prag od 45.000 dolara, i tako je dostigao najviši nivo u skoro 21 mesec (od 5. aprila 2022.), prema podacima CoinDeska. Dakle, rast kriptovaluta se nastavlja i u 2024. godini.

Danas, u ranom trgovanju, najpopularniji kripto novčić je produžio taj rast, i dostigao najvišu vrednost u toku dana od 45.913 dolara pre nego što je smanjio neke dobitke, iako se i dalje trgovao oko granice od 45.600 dolara, što je porast od 7 odsto na dnevnom planu.

Kontinuirani rast cene bitkoina dolazi iz poslednjih meseci 2023. godine, kada je njegova vrednost porasla za 152 odsto — i mnogi komentatori tržišta očekuju da će se rast nastaviti.

Inače, rast bitkoina dešava se usred sve većeg uzbuđenja među trgovcima, vezanim za to da bi SAD mogle da odobre prvi fond za razmenu bitkoina (ETF). To bi omogućilo investitorima da kupe proizvod koji prati cenu bitkoina, bez potrebe da direktno poseduju kriptovalutu, što će verovatno biti privlačno većim institucionalnim investitorima.

U 2024. bitkoin će, takođe, biti podvrgnut "prepolovljivanju", tehničkom događaju u kojem se nagrade koje se nude "rudarima" kriptovaluta - smanjuju na pola; to smanjuje i ponudu bitkoina na tržištu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>