• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Coinbase "pukao" nakon istorijskog skoka Bitcoin-a: Kažu da su rešili problem, ali se korisnici i dalje žale

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon što su izveštaji o prekidima Coinbase počeli da kruže društvenim medijima, bitkoin je izgubio oko 2.800 dolara na vrednosti

  • 0
coinbase Foto: shutterstock.com

Coinbase, najveća berza kriptovaluta u SAD, doživela je juče prekide i greške u radu zbog kojih su neki korisnički nalozi pokazali stanje od 0 dolara, a sve to dogodilo se ubrzo nakon što je vrednost bitkoina porasla iznad 60.000 dolara, što je najviši porast od 2021.

Korisnici su počeli da prijavljuju prekide juče oko 12 časova, ubrzo nakon istorijskog skoka bitkoina. Coinbase je u izjavi za Forbes rekao da kupci sada mogu ponovo da se prijave na berzu, ali pojoedini korisnici i dalje prijavljuju greške u slanju i primanju sredstava, kao i greške sa "nekim metodama plaćanja".

"Problem na koji smo ranije naišli je rešen. Pokušajte ponovo da otvorite svoju aplikaciju ili osvežite veb lokaciju i obavestite nas ako i dalje imate poteškoća sa nalogom", stoji u odgovoru Coinbase podrške na Tviteru.

Izvršni direktor je rekao da su prekidi verovatno uzrokovani velikim porastom saobraćaja nakon vesti o bitkoinima u sredu ujutru, napominjući da je razmena bila spremna za povećanje upotrebe, ali saobraćaj je ipak premašio njihova očekivanja.

Bitkoin je imao izuzetan povratak 2024. godine nakon dostizanja vrhunske vrednosti svih vremena od oko 68.000 dolara u novembru 2021. godine, a niz padova doveo je do pada vrednosti kriptovalute.

Kriptovaluta je procenjena na manje od 16.000 dolara do novembra 2022. U januaru 2024. komisija za hartije od vrednosti je odobrila sredstva za promptno trgovanje bitkoinima na berzi, dozvoljavajući investicionim firmama kao što su Fideliti i BlackRock da ponude klijentima investiciona sredstva koja prate cenu bitkoina.

Bitkoin je u utorak dostigao 57.000 dolara i porastao je 7% u sredu na 61.000 dolara, prvi put kada je novčić procenjen na preko 60.000 dolara od 2021. godine.

Nakon što su izveštaji o prekidima Coinbase počeli da kruže društvenim medijima, bitkoin je izgubio oko 2.800 dolara na vrednosti istog dana, preneo je CNBC.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>