• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi vlasnik TikTok-a? Bivši ministar finansija ove zemlje želi da kupi Tiktok od kineskog Bajtdensa

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čeka se da američki Senat donese odluku o zabrani aplikacije u SAD

  • 0
Steven Mnuchin Foto: Sutterstock/mark reinstein

Bivši američki ministar finansija Stiven Mnučin rekao je za Si-En-Bi-Si(CNBC) da okuplja konzorcijum investitora za kupovinu društvene mreže Tiktok od kineske kompanije Bajtdens.

Predstavnički dom SAD je juče podržao predlog zakona o zaštiti Amerikanaca od stranih aplikacija koji bi mogao da dovede do zabrane Tiktoka u Americi, a Mnučin je pozdravio ovu odluku i najavio da želi da kupi pomenutu platformu.

Predlog zakona sada ide u Senat, gde je njegova budućnost neizvesna, iako je administracija predsednika Bajdena nagovestila da će on potpisati zakon u slučaju da predlog prođe.

- Ovo bi trebalo biti u vlasništvu američkih kompanija. Nema šanse da bi Kinezi ikada dopustili američkoj kompaniji i da poseduje nešto ovakvo u Kinim-  rekao je Mnučin a prenosi En-Bi-Si (NBC).

Ako američki Senat odobri zakon, kompanija Bajtdens će imati šest meseci da proda Tiktok američkim investitorima.

U suprotnom, Tiktok će biti zabranjen u Sjedinenim Američkim Državama i aplikacija će biti uklonjena iz američkog segmenta prodavnica aplikacija Epl i Gugl.

Američki senatori, ipak, nisu jasno naklonjeni predlogu zakona, a Bajtdens za sada uopšte ne pokazuje nameru da proda Tiktok. Izvršni direktor TikTok-a Su Zi Ču navodi da prodaja nije opcija.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je ranije označilo nacrt zakona o zabrani Tiktoka u SAD za "pljačku".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>