• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 23.000 građana za samo 7 dana dalo predloge za obuku u oblasti prevencije i suzbijanja nasilja nad decom

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na nacionalnoj platformi „Čuvam te“ postavljen je upitnik kojim građani mogu oceniti dostupne programe i predložiti teme

  • 0
Čuvam te Foto: eUprava

Radi unapređenja kvaliteta edukativnih programa usmerenih na prevenciju i suzbijanje nasilja koje uključuje decu, na nacionalnoj platformi „Čuvam te“ postavljen je upitnik kojim građani mogu oceniti dostupne programe i predložiti teme za predstojeće edukacije.

Prva grupa pitanja u upitniku odnosi se na prethodna iskustva korisnika koji su učestvovali u obukama i njihovo ocenjivanje, dok je u drugom delu omogućeno podnošenje konkretnih predloga od strane svih građana za nove teme u vezi sa zaštitom od nasilja, diskriminacijom i drugim oblicima rizičnog ponašanja, kako bi rad platforme bio što uspešniji i kvalitetniji. Ocenjivanje i predlozi odnose se na obuke i informativne sadržaje namenjene roditeljima, učenicima i nastavnicima.

Za samo sedam dana ovaj upitnik popunilo je preko 23.000 građana, što ukazuje na veliki značaj ove društvene teme i spremnost svih aktera da unaprede stanje u ovoj oblasti.

Trenutno se na platformi „Čuvam te“ nalazi 17 obuka na temu vršnjačkog, digitalnog i porodičnog nasilja, a obrađene su i teme mladi i psihoaktivne supstance i zaštita dece sa smetnjama u razvoju.

Do danas platforma beleži ogromne rezultate sa preko 170.000 završenih obuka namenjene deci, roditeljima i nastavnicima.

Na platformi „Čuvam te“ građanima i deci je takođe omogućeno je da u svakom trenutku podnesu onlajn prijavu nasilja putem formulara za prijavu, ali i da lično prate tok i rešavanje svog slučaja na osnovu dodeljenog broja prijave i PIN-a.

Ova platforma je uspostavljena na inicijativu Vlade Republike Srbije i uz podršku Kancelarije za IT i eUpravu, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva pravde i Republičkog javnog tužilaštva.

(Telegraf Biznis)



Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>