• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani mogu do 5.maja da prijave inovacije za takmičenje tehnoloških inovacija

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičenje se svake godine odvija po već ustaljenom modelu

  • 0
Laptop muškarac biznis IT tehnologija Foto-ilustracija: Shutterstock

Građani koji mogu da naprave tim koji će stati iza određene inovacije u obliku proizvoda ili usluge, koja se može naći na tržištu, mogu do 5. maja konkurisati u kategoriji realizovane inovacije u okviru takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji, rečeno je na prezentaciji ovog takmičenja u Regionalnoj Privrednoj komori (RPK) Kruševac, objavila je RPK.

Organizator takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji (NTI 23) je resorno Ministarstvo nauke Srbije, a realizuje ga organizacioni tim sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Takmičenje se svake godine odvija po već ustaljenom modelu, što znači da je rok za prijavu u kategoriji inovativne ideje srednjoškolaca i studenata istekao u martu.

Kategorija inovativne ideje se realizuje u poslednjih šest godina, a od 2022. godine uvedena je i treća kategorija-inovativno selo, sa ciljem da se pomogne razvoju sela, kroz pružanje stručne pomoći i motivisanju žitelja sela da stvaraju i razvijaju inovacije.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što učesnicima daje podršku, edukativnu i finansijsku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>