• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akvizicija vredna minimum 61 milion dolara: Payoneer kupuje singapuršku HR firmu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skuad će postati novi deo Payoneer-ovog portfolija proizvoda

  • 0
Payoneer Foto: Unsplash, Pixabay

Američka kompanija za finansijske usluge koja pruža onlajn transfer novca Payoneer uz objavu svojih finansijskih rezultata za drugi kvartal saopštila da je preuzela kompaniju Skuad sa sedištem u Singapuru.

Payoneer je objavio rast prihoda od 16% u poređenju sa prošlom godinom, dostigavši 239,5 miliona dolara. Kompanija je zabeležila šesti uzastopni kvartal rasta obima, koji je porastao za 22% u poređenju sa prošlom godinom, na 18,7 milijardi dolara. B2B obim je porastao za 40% u poređenju sa prošlom godinom, što je dovelo do povećanja stope prihoda za mala i srednja preduzeća (SBM).

Istog dana, Payoneer je najavio ključnu akviziciju platforme za obračun plata i ljudske resurse iz Singapura, Skuad, za 61 milion dolara u gotovini, uz mogućnost dodatnih 20 miliona dolara u budućim isplatama, koje će biti kombinacija gotovine i akcija, u zavisnosti od ispunjavanja specifičnih ciljeva u vezi sa performansama i trajanjem.

Ova akvizicija ima za cilj unapređenje uloge Payoneer-a kao finansijskog rešenja za mala i srednja preduzeća koja posluju međunarodno, omogućavajući im da iskoriste globalne prilike izvoza dobara i usluga preko granica.

Skuad će postati novi deo Payoneer-ovog portfolija proizvoda, integrišući usluge obračuna plata i upravljanja izvođačima. Ovo će olakšati pristup globalnim talentima, međunarodno zapošljavanje i automatizaciju međugraničnih plaćanja za Payoneer-ove klijente.

Prema rečima izvršnog direktora Payoneer-a, Džona Kaplana, akvizicija Skuad-a je strateški potez koji je u skladu sa Payoneer-ovom vizijom proizvoda.

- Naša akvizicija Skuad-a će proširiti naš postojeći set proizvoda i predstavlja još jedan korak Payoneer-a ka pružanju sveobuhvatnog, integrisanog finansijskog rešenja za SMB - rekao je Kaplan.

(Telegraf Biznis)

Video: Nikola Tesla, najslavniji komšija u Beogradu na vodi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>