Tarantino najavljuje penziju, a malo obožavalaca zna da je karijeru počeo u bioskopu - i to kakvom

Bioskop je bio za "odrasle"

  • 0

Deveti film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" u bioskope stiže u julu, a pre početka prikazivanja Kventin Tarantino (56) u nedavnom intervjuu iznenadio je sve priznanjem da razmišlja o rediteljskoj penziji. Američki scenarista, filmski reditelj i glumac znao je o tome i ranije da govori, pa i da nagađa kako će snimiti deset filmova pa će se povući.

Danas, pred eventualni odlazak iz fimskog sveta njegov CV izgleda impresivno, ali nije uvek bilo tako. Pre nego što je uspeo da se probije na veliku scenu, Tarantino je, kako bi dobio manje uloge, izmislio da je glumio u filmovima "Zora živih mrtvaca" i u "Kralju Liru", u adaptaciji velikog francuskog reditelja Žan-Lika Godara. Kasnije se to "primilo" pa mu u mnogim biografijama i danas pogrešno stoji ta informacija.

Kventin Tarantino Tarantino, čiji je koeficijent inteligencije navodno 160, Foto: AP/Tanjug

Uz Godara kao uzore Tarantino je oduvek navodio Brajana De Palmu, Martina Skorsezea, Terija Gilijama, Serđa Leonea i Hauarda Hoksa. Godine 1994. odbio je da režira "Brzinu" sa Sandrom Bulok i Kijanu Rivsom, a 1997. "Ljude u crnom", pa je njegov nesuđeni angažman otišao u ruke Berija Sonenfelda.

POČEO SA IZNAJMLJIVANJEM FILMOVA

Iako su njegovi filmovi najčešće prepuni strašnih zločina i zloupotrebe droga, Tarantino je privatno navodno prilično miran tip. Godinama je pre velike karijere radio u video klubu, a da je zaista prošao put od trnja do zvezda, svedoči i to da mu je prvi posao u filmskoj industriji bio u bioskopu koji je puštao porno filmove. Tamo je Kventin posetioce upućivao do njihovih mesta, a "posao iz snova" dobio je ponovo uz malo laži, tvrdeći da je punoletan.

ODUSTAO OD ŠKOLOVANJA

Kao tinejdžer je ukrao knjigu iz knjižare pa su ga uhvatili, a droge ga, tvrdi, nikad nisu zanimale. U jednom od intervjua istakao je da bi još želeo da radi s Kejt Vinslet, Džonijem Depom, Meril Strip, Sajmonom Pegom i Majklom Kejnom, a žao mu je i što nije nikad režirao jedan od filmova iz sage o Džejmsu Bondu. Njegov koeficijent inteligencije navodno je 160, ali od školovanja je brzo odustao i tim potezom zabrinuo roditelje.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA